Як не набрати зайвих кілограмів у відпустці

94016644_3687640937976696_5322290144256983040_n-696x464-696x464

Колонка Уляни Ковбас, журналістки, фітнес-інструкторки та консультантки з правильного харчування.

Відколи Україна відновила міжнародне авіасполучення, а Туреччина, Єгипет та інші курортні країни відкрили нам свої кордони, мої знайомі не барились і попрямували на відпочинок до моря. Після багатомісячного карантину це саме те, що треба, адже так хочеться розслабитися.

Але як відпочити, щоб привезти з відпустки лише хороші враження, а не зайві кілограми?

Ловіть лайфхаки, які застосовую я, щоби бути після відпустки ще в кращій формі, ніж до. І при тому кайфувати від кожного дня відпочинку.

1.Перше правило: не моріть себе голодом і жорсткими дієтами за тиждень-два до відпочинку. Як кажуть у народі: перед смертю не надихаєшся. Якщо не схудли раніше, але хочете позбутися одного-двох зайвих кілограмів, щоб гарно виглядати у купальнику, зробіть невеличкий дефіцит калорій і викиньте шкідливі і калорійні продукти з раціону (солодке, хлібо-булочні вироби, снеки, алкоголь), але харчуйтеся збалансовано.

Чому не варто голодувати і сідати на дієти типу: їсти лише яблука або гречку з кефіром? Насамперед це негативно вплине на ваше здоров'я, і про такі дієти я вже писала не раз. Друга причина: після дієти у відпустці ви обов'язково все «надолужите» і повернете всі втрачені кілограми, а часом ще більше.

  1. У відпустці вас вже чекає смачний і різноманітний All inclusive. Шведський стіл - ще та спокуса, бо хочеться скуштувати все. Але якщо діяти за моїми лайфхаками, зайві кілограми вам не страшні. Що ж робити, коли перед вами стільки смачненького?
  • Не беріть велику тарілку. На великій тарілці навіть звичайна порція їжі буде виглядати, як малесенька. Ця ілюзія штовхатиме добрати ще їжі.
  • Перш, ніж обирати страву для себе, пройдіть без тарілки повз усі, подивіться, що вам пропонують і скомбінуйте ідеальний варіант для свого прийому їжі. Якщо підете одразу з тарілкою, наберете повно всякої всячини, бо наступна страва здаватиметься смачнішою за ту, яку ви вже взяли.
  • Любите великі порції? Заповніть половину своєї тарілки свіжими огірками і помідорами. Калорійність у них мінімальна, а порція здаватиметься чималою. Цей психологічний прийом допоможе відчути ситість швидше.
  • Часом буває і так, що ви їли лише рибу або м‘ясо, а все одно повертаєтесь з відпустки з зайвими кілограми. Річ у тім, що більшість з цих страв смажать у великій кількості оліі, а це зайві калорії, про які ніхто не думає. Обирайте м‘ясо чи рибу, приготовані на грилі або варені, такий варіант там практично завжди знайдеться.
  • Забудьте про солодке! Десерти, які вам пропонують, не завжди хорошої якості. У них багато цукру, а часом і транс-жири (маргарин), що руйнують не лише фігуру, але й здоров'я. Замість десерту їжте свіжі фрукти, це чудова корисна альтернатива. Але не забувайте, що тут також важлива кількість. 3 фініки і кілька шматків кавуна на день - чудово, 30 фініків і цілий кавун – перебір.
  1. Заповніть свій час! Будьте активними. Сходіть на розважальні програми, поїдьте на екскурсію, відвідайте танці. Часом і нічогонеробіння потрібне, щоб релакснути і розвантажити мозок, але якщо будете весь відпочинок лежати на пляжі і багато їсти, зайвих кілограм не уникнути. З'їли морозиво? Сходіть на пішу прогулянку. Активність дозволить спалити хоча б частину зайвих калорій.
  2. Пийте більше води. Це дуже корисно і потрібно для організму у спеку, а також вода заповнить шлунок і ви не думатимете про їжу, коли не голодні.
  3. Не зловживайте алкоголем. Це порожні калорії, які точно підуть в жир. Навіть при правильному харчуванні можете набрати декілька зайвих кіло, якщо будете ласувати коктейлями (а там і спирту, і цукру вдосталь). Не кажучи вже про шкідливий вплив алкоголю на наш організм.

Читайте також: Чи можна тренуватися під час вагітності

Бережіть своє здоров'я! Будьте у формі і приємної вам відпустки!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: