Приватні компанії отримали перші ліцензії на виробництво спирту

укрспирт
Фото ілюстративне

З 1 липня держпідприємство «Укрспирт» більше не є монополістом, Міністерство фінансів видало ліцензії на виробництво спирту приватним заводам.

Про це повідомив тимчасовий очільник «Укрспирту» Сергій Блескун на власній сторінці у Facebook.

«Вже місяць, з 1 липня ДП "Укрспирт" більше не монополіст. Мінфін видав ліцензії на виробництво спирту іншим заводам. Це великий крок для галузі та певні зміни для Укрспирту.

Зокрема,поступово кількість наших клієнтів зменшуватиметься. Компанії будуть відмовлятись брати спирт в колишнього монополіста і купуватимуть там, де вигідніші умови. Це очікувано і це відбувається прямо зараз. Так працює відкритий ринок», - написав він.

За його словами, затягувати з приватизацією «Укрспирту» не можна.

«Це буде рівносильне тому, що заводи підприємства стануть непотрібні. Цей варіант подій для мене є неприпустимий. Тому ще раз наголошую на необхідності найшвидшої приватизації об‘єктів (виробничих площадок) ДП «Укрспирт». І тут ми на одній хвилі з професіональною та потужною командою Фонда державного майна та Міністерства економічного розвитку та торгівлі», - додав Блескун.

З 1 липня скасовується державна монополія на виробництво спирту.

Нагадаємо, у травні 2020 року Кабінет міністрів тимчасового заборонив експорт етилового спирту з України, оскільки країна потребувала додаткової реалізації атисептичних засобів через запровадження в Україні карантинних обмежень, спричинених епідемією коронавірусної хвороби COVID-19.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: