За підробку паспорту посилять відповідальність, - законопроєкт

scpUaryYLmQ0Ju98r-eqkQ

Кабінет Міністрів пропонує посилити відповідальність за підробку паспортів, свідоцтв про шлюб та інших документів, що засвідчують особу і громадянство. 

Про це йдеться в законопроєкті № 3946.

Згідно з тестом законопроєкту «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за викрадення, привласнення, збут, підроблення документів, що посвідчують особу...» пропонують за викрадення «важливих особистих документів» карати:

  • штрафом в розмірі до 50 неоподатковуваних мінімумів громадян або обмеженням волі на строк до 3 років. На цей час обмеження свободи громадян не передбачене;
  • за викрадення документів, що підтверджують громадянство України або спеціальний статус особи, або свідоцтво про державну реєстрацію актів цивільного стану планують карати арештом на строк до 6 місяців або обмеженням волі на строк до 3 років;
  • за використання завідомо підроблених документів, що засвідчують особу, або ж свідоцтво про шлюб загрожує арешт на строк до 6 місяців або обмеження волі від 3 до 5 років.

Що робити, якщо вкрали паспорт і оформили кредит

Якщо такі дії вчинила група осіб за змовою або посадова особа, використовуючи службове становище, їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від 3 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років або без такого.

Окрім цього, зазначається, паспорт визнають недійсним, якщо його знищили або власник документу помер.

Також, паспорт можуть визнати недійсним у випадку пошкодження або викрадення сторонньою особою. Анульований документ забирає Державна міграційна служба, але тільки в тому випадку, якщо може його знайти і знає, де він.

Нагадаємо, на порталі «Дія» запустили електронний кабінет громадянина України, де міститься інформація з різних державних реєстрів – електронні документи громадян, дані про їхню нерухомість, землю, бізнес, авто.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: