Мінцифри запустило на порталі «Дія» кабінет громадянина

2020-04-27 18.50.06 telegra.ph 52e6f47ff2f8

На порталі «Дія» запустили електронний кабінет громадянина України, де міститься інформація з різних державних реєстрів – електронні документи громадян, дані про їхню нерухомість, землю, бізнес, авто.

Про це повідомив віце-прем'єр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Telegram.

За його словами, зокрема, там можна буде подивитися, які дані має держава про фізичну особу: нерухомість, електронні документи, авто, земля, бізнес.

«Якщо, наприклад, ви володієте квартирою, але дані про неї не відображені в кабінеті, це означає, що її немає в електронному реєстрі. А право власності є тільки в паперовому вигляді, в архіві. Відсутність даних у реєстрі - це ризики рейдерства, та взагалі втрати прав власності, якщо щось станеться з тим самим архівом», - пояснив віце-прем'єр.

За його словами, список даних розширюватиметься.

«Раніше кожне міністерство плодило новий реєстр як інструмент заробляти гроші. І що більший у них безлад, то довше і більше можна заробляти. А вартість підтримки? Ви собі не уявляєте - сотні мільярдів. При цьому технічний стан реєстрів жахливий. (...) Ми обрали шлях зменшення кількості реєстрів, їх "укрупнення" та підвищення рівня безпеки», - зазначив Федоров.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: