У Бориславі облаштують славнозвісну аптеку-музей

116708709_2661617700822452_2998319010376727405_n

У аптеці-музеї Йогана Зега, будівля якої зведена у міському парку Борислава, облаштують інтер’єр та експозиції — проєкт став переможцем конкурсу ініціатив місцевих карпатських громад від Асоціації ЄВРОРЕГІОН «КАРПАТИ - УКРАЇНА». 

У аптеці-музеї Йогана Зега, будівля якої зведена у міському парку Борислава, облаштують інтер’єр та експозиції — проєкт став переможцем конкурсу ініціатив місцевих карпатських громад від Асоціації «Єврорегіон Карпати – Україна».

Про це повідомив мер Борислава Ігор Яворський на власній сторінці у Facebook.

«Сьогодні стало відомо, що наш проєкт серед 45 переможців конкурсу ініціатив місцевих карпатських громад від Асоціації ЄВРОРЕГІОН "КАРПАТИ - УКРАЇНА". Щиро дякую усім, хто над цим наполегливо працював, а Львівській обласній раді та Асоціації – за підтримку та можливість реалізації наших задумів», - написав він.

У аптеці-музеї розповідатимуть історію про світовий нафтовидобуток, що бере початок саме з міста Борислава.

Читайте також: Не тільки пивоварінням: що зробив для Львова німець Роберт Домс 

Йоган Зег —поляк, був фармацевтом і залишився всесвітньо відомим винахідником нафтової промисловості, саме він винайшов гасову лампу та став світочем серед нафтівників на Галичині.

Зараз у Бориславі опікуються проєктами «Нафтова колиска Європи: забута історія Польщі та України» , «Нафтова спадщина діяльності Ігнатія Лукасевича», які реалізовують у межах транскордонного співробітництва.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: