У мікрорайоні Рясне створять нову рекреаційну зону — парк «Болотяний»

3e6a1238094aa7bd9e112ffbf1bf9aa2_XL

На засіданні постійної комісії екології та природокористування Львівської міської ради прийнято рішення щодо розробки детального плану території на вул. Величковського, що у мікрорайоні Рясне, з метою переведення її у статус рекреаційної.

Про це повідомляє Інформаційний портал депутатів ЛМР.

Мета розробки цього плану – збільшення зони рекреації, зокрема, створення парку «Болотяного», місця для відпочинку.

Читайте нас в Telegram: перевірені факти, тільки важливе

За словами голови екологічної комісії Ірини Оршак, цього року з екологічного фонду було виділено кошти на проведення геологічних та геодезичних робіт озера на вул. Величковського, що у мікрорайоні  Рясне. Минулого року такі ж самі кошти були передбачені для водного об'єкта на вул. Сотника Панаса. Цього року відбулася виїзна нарада за участі депутатів та начальниці управління екології та природних ресурсів департаменту містобудування Львівської міськради Олександри Сладкової. На місці оглянули територію і подивилися, що є можливість об’єднати ці два гарні водні об’єкти, аби створити парк. А болотяна місцевість, флора і фауна сприяють тому, щоб це була чудова рекреаційна зона.

Читайте також: У Карпатах за сезон не зійшло жодної лавини

Голова комісії екології та природокористування ЛМР Ірина Оршак зазначає: «Це дуже рідкісне явище, але буває таке у нашому місті, коли розробляється детальний план території саме для збільшення зони рекреації. На детальному плані будуть розглядатися межі усього кварталу, не лише парку. Попередні зонінги залишаються, можливо, будуть рішення щодо транспортної розв’язки. Але цей план території має розроблятися виключно з метою збереження зони рекреації, зокрема, її збільшення, з майбутнім створенням на ній парку».

Читайте також: Лісову галузь в Україні будуть реформувати

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: