Як змінилися ціни на квартири у новобудовах Львова (інфографіка)

house-5148865_1920
Image by Valentin J-W from Pixabay

Підсумки першого півріччя на ринку новобудов міста Львова ознаменувалися зниженням кількості угод і скороченням нової пропозиції на ринку.

І вже в липні стало видно перші результати: незначне зростання цін і планове підвищення вартості в гривні у більшості забудовників.

*Матеріал підготовлено за сприяння будівельної компанії «Львівська Мрія».

Що відбувається на ринку первинної нерухомості Львова і як будуть розвиватися події далі, читайте в нашій постійній аналітиці на основі даних ЛУН.ua.

Читайте нас в Telegram: перевірені факти, тільки важливе

Середня вартість квадратного метра в ЖК Львова

Середня вартість квадратного метра на новобудови у липні становила 17200 грн/кв.м, ціна у порівнянні з попереднім місяцем зросла на 200 гривень.

Мінімальна ціна на квартири в новобудовах Львова підвищилась з 11500 грн/кв.м до 11800 грн/кв.м.

Середня вартість квартир у липні 2019 була 15500 грн/кв.м, мінімальна — 10500 грн/кв.м.

Читайте також: Ідеальний дім: 15 порад для безпомилкового вибору квартири

Джерело: misto.lun.ua

Ціни по районах Львова

Лише три райони у липні продемонстрували підвищення ціни.

У Шевченківському районі ціни на новобудови зросли в середньому на 700 гривень — до 18000 грн/кв.м, у Галицькому на 1100 гривень — до 31800 грн/кв.м та у Сихівському на 200 гривень — до 18500 грн/кв.м.

Натомість у Залізничному районі відбулося зниження на 200 гривень — до 21300 грн/кв.м, у Франківському колосальне зниження ціни на 1000 гривень — до 25400 грн/кв.м, у Личаківському на 500 гривень — до 22200 грн/кв.м.

Джерело: misto.lun.ua

Динаміка цін у доларах

У доларах за міжбанком середня ціна у Львові до кінця липня 2020 року становить 630 доларів за кв. м.

Мінімальна ціна становить 430 доларів за кв. м. У липні 2019 року квадрат у доларах у новобудовах Львова коштував 610 доларів, а мінімальна вартість була — 410 доларів.

Таким чином, за рік зростання мінімальної та середньої ціни в доларах становить 20 доларів.

Що чекати від цін на нерухомість далі

Рієлтори ж, що працюють як на первинному, так і на вторинному ринках, відзначають зниження купівельної активності у зв’язку з нестабільністю економіки та в цілому купівельних настроїв. Сегмент покупців, які знаходяться у пошуку житла для себе, поки що відкладають покупку на невизначений час, формуючи тим самим відкладений попит. Сегмент інвест-покупок, який раніше становив не більше 20-25% в новобудовах столиці, також скоротився, хоча і не так відчутно.

Одним з факторів, який продовжує підтримувати ринок первинної нерухомості, крім зростального курсу долара, залишається зниження ставок за депозитами в банках, що робить інвестиції в нерухомість більш привабливими.

*Матеріал підготовлено за сприяння будівельної компанії «Львівська Мрія».

Нагадаємо, у Львові триває будівництво нового ЖК «Львівська Мрія» на вул. Під Голоском. Здати нове житло в експлуатацію планують 2020 року. За планом тут буде 16-поверховий будинок на дві секції. У будинку буде 165 квартир. Обрати свою можна на сайті проєкту.

Читайте також: Все для комфорту мешканців: яким буде новий житловий комплекс на вулиці Під Голоском

Будинок матиме бетонний каркас, а заповнення та міжкімнатні стіни будуть цегляними. Тут використовують червону повнотілу цеглу. Цей матеріал вважається найбільш екологічним, крім того, він добре утримує тепло та забезпечує хорошу шумоізоляцію. За даними будівельної компанії, будинок здаватимуть мешканцям з потинькованими стінами, цементною стяжкою під «чисту» підлогу, двоконтурним котлом (димохідна система Schiedel QUADRO) та розведенням труб по квартирі під стяжкою (здається в робочому стані), лічильниками газу, води, електроенергії, мідною електропроводкою до розвідної коробки у квартирі, виводами під сантехніку та каналізацією. У помешканнях встановлять металопластикові вікна та сталеві двері. За проєктом, мешканці отримають вже засклені балкони, сучасні домофони та два безшумних ліфти (один із них – вантажний, розрахований на 1000 кг). А поряд із будинком розташується підземний паркінг.

Усі деталі проєкту та фото з будівельного майданчика дивіться тут.

Львівська Мрія — на ринку Львова вже понад 7 років. За цей час збудовано та здано в експлуатацію 5 будинків. Унікальність ЖК «Львівська Мрія» в тому, що будинки збудовані із цегли. Компанія вирізняється акуратністю, що стосується дозвільних документів, підбором геолокацій, інженерного проєктування будинків та дотриманням усіх будівельних та технологічних норм при будівництві житла.

  • ЖК «Львівська Мрія» неодноразово були відзначені у міжнародному конкурсі «Кришталева цегла».
  • ЖК «Львівська Мрія» — помешкання створені для вашого щасливого життя!
  • Контакти відділів продажу: м. Львів, вул. Рубчака, 11, вул. Кн. Ольги, 1 тел.: (032) 241-08-08; (097) 811-80-80 Фото: depositphotos.com

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: