Зеленський підписав закон про скасування книг обліку для ФОП

472211_1
Фото ілюстративне, з вільних джерел

Президент України Володимир Зеленський підписав закон №786-ІХ, який, зокрема, передбачає скасування обов'язкової книги обліку доходів для ФОПів.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Що зміниться

Зазначається, що ФОПам I-III груп на спрощеній системі оподаткування можна буде вести облік в будь-якій зручній формі — паперовій або електронній — із зазначенням суми доходу за місяць. А ФОПи на загальній системі оподаткування зможуть вести облік також в паперовому або електронному вигляді, але за типовою формою, визначеною Міністерством фінансів.

«Крім того, закон скасовує договір про визнання електронних документів для реєстрації в електронному кабінеті платника податків і передбачає, що в електронному кабінеті відображаються податкові повідомлення», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: ФОПам виплатили пів мільйона «карантинної» допомоги на дітей

Також документ вносить зміни до Податкового кодексу, зокрема полегшує умови податкових перевірок. При перевірці оформлення працівників усунули можливість опитувати працівників і роботодавців про виплачені пасивні доходи та інші додаткові блага й відшкодування.

Нагадаємо, названий Закон № 786-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо функціонування електронного кабінету і спрощення роботи фізичних осіб — підприємців» Верховна Рада ухвалила 14 липня 2020 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: