На Львівщині загинуло троє людей під колесами нетверезих керманичів

dtp

З початку 2020 року на Львівщині загинуло троє людей через водія, що знаходився у стані алкогольного сп'яніння.

Про це повідомили в пресслужбі Головного управління поліції Львівської області.

На дорогах Львівщині правоохоронці виявили майже 4,5 тисячі водіїв, які керували транспортними засобами під впливом алкоголю або наркотичних речовин. Cталося понад 300 дорожньо-транспортних пригод за участю нетверезих водіїв, внаслідок яких 3 осіб загинули, ще 78 – були травмовані.

Читайте також: П’яне водіння: як насправді працює закон про скасування відповідальності

Нагадаємо, відповідно до ст.130 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за керування автотранспортом у стані сп’яніння передбачена відповідальність:

  • за перше правопорушення, скоєне протягом року - штраф 10,2 тисяч гривень та один рік позбавлення права керування транспортним засобом;
  • за повторне правопорушення, скоєне протягом року — штраф 20,4 тисяч гривень і 3 роки позбавлення права керування транспортним засобом;
  • за третє і більше порушень, вчинених протягом року — штраф 40,8 тисяч гривень і 10 років позбавлення права керування транспортним засобом.

Якщо ви стали свідком того, що за кермом автомобіля перебуває нетверезий водій - негайно телефонуйте на лінію 102. Це допоможе врятувати життя як власника авто, так і інших людей. Бережіть себе та не допускайте ризикових ситуацій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: