Рейтинг українських партій: найбільше підтримки втратила «Слуга народу»

8ca39976185c51085d21556f4acb0030

За останній рік партія «Слуга народу» втратила вже 17% підтримки виборців. На позачергових виборах 21 липня 2019-го вона отримала 43,16% голосів. Нині ж підтримка становить лише близько 26%.

Опитування електоральних вподобань 5 серпня 2020-го провела соціологічна група «Рейтинг».

Решта всіх основних партій лише додала відсотків підтримки. Найбільше – «Європейська солідарність» Петра Порошенка – плюс 7,6% за рік. Прихильників «Опозиційної платформи – За життя» побільшало на 4,55%, «Батьківщини» Юлії Тимошенко – на 2,22%.

Читайте нас в Telegram: перевірені факти, тільки важливе

Половина опитаних, які обирали партії, вказали, що вже цілком упевнені у своєму виборі, 38% – скоріше впевнені, 15% – не впевнені. Відносно більше впевнені у своєму виборі прихильники партій «Європейська солідарність», партії Шарія та ОПЗЖ.

Читайте також: «Голос» на з’їзді 11 серпня назве свого кандидата у мери Львова  

Соціологічна група «Рейтинг» провела дослідження 5 серпня 2020 року. Аудиторія: населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Вибіркова сукупність 2000 респондентів. Метод опитування: CATI (computer-assisted telephone interviews - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). На основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,2%. У респондентів запитували, за яку партію вони проголосували б, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: