У Львові просять повернути партнерські пологи

IMG_4513-1-696x464

У Львові вимагають відновити партнерські пологи, що отримали заборону, нібито через карантинні обмеження, хоч, жодне з відповідальних відомств не обмежувало права чоловіків перебувати разом із жінкою під час народження дитини. 

У Львові вимагають відновити практику партнерських пологів, що отримала заборону, нібито через карантинні обмеження, хоч, жодне з відповідальних відомств не обмежувало права чоловіків перебувати разом із дружинами під час народження дитини. 

Відповідну петицію 17 червня зареєстрував Олександр Ульянець і вона зібрала необхідну кількість підписів для розгляду в міській раді.

«Не зважаючи на норми законодавства, пологові будинки Львова забороняють проведення партнерських пологів, що своєю чергою є порушенням прав. Жодних рекомендацій про заборону проведення партнерських пологів від МОЗ чи ВООЗ нема», – йдеться в документі.

У тексті петиції також вказується на норми, згідно з якими родичі не можуть бути присутніми під час пологів. Йдеться про заборону у випадку наявності в родичів туберкульозу або гострих проявів інфекційного захворювання. Утім, особи, які мають намір бути присутніми, повинні бути в чистому домашньому одязі та змінному взутті.

У період карантину родичі мають одягнути захисний костюм та маску, що не зашкодить ані новонародженому, ані породіллі.

У Львові аргументують заборону партнерських пологів карантинними обмеженнями через спалах пандемії COVID-19, проте з березня 2020 року та до сьогодні, крім цього, в періоди послаблення обмежень, рішення не змінили.

Раніше заступниця головного лікаря 3-ї міської клінічної лікарні Львова Наталія Чередніченко розповідала ІА Дивись.info, що практика партнерських пологів у їхній лікарні дуже популярна та охоплює 90% майбутніх батьків.

До слова, сьогодні, 6 серпня, очільник Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов приїхав до Львова з робочим візитом з метою обговорити майбутнє трансплантаційної системи у місті, а також завітає до Львівської обласної державної адміністрації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: