Дев'ять українських областей не готові до послаблення карантину, - МОЗ

DecjrpYwB487prDYCsVw-1

У дев'яти українських областях ситуація довкола пандемії коронавірусної хвороби не дає підстав, аби послабити карантинні обмеження.

Про це свідчать дані Міністерства охорони здоров'я України показників послаблення протиепідемічних заходів станом на 10 серпня 2020 року.

Станом на ранок понеділка, 10 серпня, несприятлива ситуація стосується Волинської, Житомирської, Івано-Франківської, Львівської, Одеської, Рівненської, Сумської, Харківської та Чернівецької областей.

Зокрема, на Волині коефіцієнт виявлення нових випадків інфікування на COVID-19 перевищує допустиму норму 11% і становить 15,68%. До слова, на сьогодні у області зафіксовано 45 нових випадків.

Анологічна ситуація стосується й Житомирської області. Тут коефіцієнт фіксації нових випадків коронавріусу 12,28% з допустимих 11%. На Івано-Франківщині такий показник також перевищений і складає 17,44%. Окрім цьго, на Рівненщині та у Харківській областях також зависокий рівень виявлення нових інфікованих.

На Львівщині завантаженість ліжок перевищує 50%, відповідно, в області відкривають лікарні другої ланки, аби надати хворим належну допомогу.

У Одеській та Сумській областях перевищена динаміка захворюваності на коронавірус.

На Чернівеччині одразу три показники доводять несприятливий результат. Це стосується завантаженості ліжок у обласних медзакладах, коефіцієнту виявлення нових випадків та показника динаміки зростання випадків COVID-19.

Нагадаємо, у понеділок 10 серпня в Україні зафіксовано 10 тисяч 981 випадок інфікування коронавірусною хворобою COVID-19. На Львівщині за останню добу зафіксовано 130 нових випадків інфікування COVID-19. Окрім цього, до антирекордсменів належать також Івано-Франківська область, де зафіксували 121 інфікування за минулу добу, Харківська (117 нових підтверджень) та Чергігівська (108 випадків за попередню добу) області.

Додамо також, адаптивний карантин в Україні триватиме, щонайменше до 31 серпня.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: