На відновлення парку біля Поморянського замку витратять 10 мільйонів

32190868_2095047950753112_3799320725647523840_n
Фото: Pomoriany Castle/ Поморянський замок.

Поморянська селищна рада Золочівського району 6 серпня замовила утримання та реконструкцію парку біля Поморянського замку за 10,15 млн грн.

Відповідний договір підписали з підприємством об’єднання громадян «Центр комплекс», пишуть «Наші гроші. Львів».

Читайте нас в Telegram: перевірені факти, тільки важливе

Парк закладений в XIX столітті та є пам’яткою садово-паркового мистецтва місцевого значення. Згідно з угодою, на його території зроблять освітлення, центральну стежку та другорядні доріжки, облаштують ставок. Тут буде чотири альтанки для відпочинку, десять лавок та смітників.

Читайте також: Реставрація Поморянського замку: на відновлення пам’ятки запускають краудфандингову кампанію

Підрядник також відремонтує льох, розташований на території парку. Наразі невідомо, що буде в цьому приміщенні, зазначає селищний голова Володимир Бас. В іншій господарській будівлі облаштують туалет. Саму ж територію парку обгородять. Усі роботи планують завершати до кінця 2020 року.

Читайте також: На Львівщині триває облагородження Поморянського замку: що вже зробили (фото)

Що відомо про парк біля Поморянського замку

Парк біля Поморянського замку було створено в англійському стилі, зазначають в науковій роботі дослідники Національного лісотехнічного університету Марта Курницька, Любомир Пархуць та Наталія Горбенко. В історичних документах немає опису парку, однак дослідники припускають, що в південній частині відкриті галявини поєднувалися зі загущеними насадженнями, а на півночі – з прорідженими. Східна частина парку мала фруктовий сад та ділянку для вирощування продуктів, тут також був млин. На сьогодні найпоширеніші паркові дерева мають 120-150 років, однак на території росте вісім ясенів та дев’ять лип віком від 200 до 500 років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: