У Білорусі затримали 9 українців і побили фотокореспондента

EfLGrPJX0AADU00

У Білорусі третій день не вщухають акції протесту через незадоволення результатами президентських виборів, коли вшосте главою держави став Олександр Лукашенко. Під час мітингів затримано 9 українців, а також силовики побили українського фотокориспондента.

У Білорусі третій день не вщухають акції протесту через незадоволення результатами президентських виборів, коли вшосте главою держави став Олександр Лукашенко. Під час мітингів затримано 9 українців, а також силовики побили українського фотокореспондента.

Про це повідомили в Міністерстві закордонних справ України на запит Суспільного.

Станом на 9.00 середи 12 серпня, відомо про побиття українського кореспондента всесвітньої агенції Associated Press, який отримав незначні тілесні ушкодження.

Також посольство отримало повідомлення про затримання у місті Вітебськ 9 громадян України у зв'язку з «адміністративними правопорушеннями». За результатами вжитих посольством заходів, наступного дня зазначені громадяни України були звільнені з-під варти.

Інформація про будь-які інші інциденти з громадянами України та Білорусі нині відсутня. Зазначається, що посольство продовжує перевірку й відстеження ситуації.

Нагадаємо, у неділю, 9 серпня, в Білорусі відбулись президентські вибори, де, за попередніми підсумками, країну очолюватиме Олександр Лукашенко, котрий обіймає свою посаду 26 рік. За всі роки європейські країни не визнали вибори в країні демократичними та прозорими.

Того ж дня люди вийшли на мирні акції протесту у зв'язку фальсифікацією виборів, на що відреагували силовики: станом на зараз сотні людей госпіталізовані, є офіційно підтверджена інформація про смерть хлопця під час мітингу біля метро «Пушкінська». Цю смерть офіційно визнали в МЗС Білорусі. Окрім цього є інформація про чоловіка, що отримав черепно-мозкову травму під час наїзду на нього спецтранспорту силовиків, та, наразі, такі дані спростовують.

Пікетери виходять на протести під вечір, аби не паралізовувати рух міста, втім жодна з цих акцій не обійшлась без застосування сил зі сторони військових підрозділів Білорусі. Є випадки нападів на мирних громадян - більшість людей затримують, а потім б'ють. У Білорусі обмежили доступ до інтернету, мовляв, проблема у провайдері, втім іноземці мають змогу слідкувати за подіями зі своїх мереж.

Читайте також: «Бацька» та «відчайдушна домогосподарка»: чи готові білоруси до протестів

У середу, 12 серпня, у країні заборонили продавати піротехніку, а доступ до інтернету повернули. Утім, подейкують, про припинення протестних акцій.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: