У Білорусі помер затриманий хлопець

546d728a-7afc-4f6e-ae33-30ec3b7630db
Фото: TYT.BY

У Гомелі не стало 25-річного Олександра Вихора, якого затримали в неділю, 9 серпня. Хлопець не брав участі в протестах, а їхав на зустріч із дівчиною.

Про це мати Олександра повідомила білоруській службі «Радіо Свобода».

За словами жінки, хлопець мав проблеми із серцем, а після довготривалого перебування в зачиненій машині СІЗО, йому стало погано.

«Саша був в одному з автозаків. Він не брав участі в акції. Поїхав у неділю до дівчини. Його схопили десь у центрі, коли він пересідав на інший транспорт. Він написав мені смс, що його спіймали ... І все. Я шукала його всі ці дні. Мені не давали ніякої інформації. Сьогодні мені нарешті сказали, що Саша в морзі», – каже його мати.

Вона розповідає, що хлопець просив допомоги, втім конвой подумав, що він несповна розуму та відвезли його до психлікарні, де виявили, що в Олександра немає проблем із психікою. Згодом його відвезли до найближчої лікарні, та медикам не вдалось врятувати хлопця.

Матері відмовились показувати сина в морзі: вона вважає, що він сильно побитий.

Нагадаємо, після президентських виборів у Білорусі в неділю, 9 серпня, відбулись мирні акції протесту громадян через незгоду із підсумками, де, за даними державного екзитполу, перемогу вшосте здобуває чинний президент Олександр Лукашенко. Мітинг перетворився у заворушення між людьми та силовиками. Зараз відомо про понад 6 тисяч затриманих і сотні поранених, унаслідок побо'їв від силовиків.

Люди вже четвертий день протестують та зазнають кривди зі сторони ОМОНу та спецназівців.

Читайте також: «Бацька» та «відчайдушна домогосподарка»: чи готові білоруси до протестів

У державних відомствах поки офіційно підтвердили одну смерть. Йдеться про хлопця, імені якого не оприлюднюють: він помер у Мінську поблизу метро «Пушкінська».

Читайте також: Протести у Білорусі: «Майдан в екзилі» і чому мовчить Захід

Детальніше про перебіг подій у Білорусі після виборів президента країни, можна ознайомитись у наших матеріалах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: