Які області не готові до послаблення карантину, - МОЗ

DecjrpYwB487prDYCsVw-1-696x392

До послаблення карантину, станом на четвер, 13 серпня, не готові 12 українських областей та місто Київ.

Про це свідчать дані Міністерства охорони здоров’я щодо показників для послаблення протиепідемічних заходів.

Отже, в Києві та на Львівщині завантаженість ліжок перевищує допустимі 50%. Зокрема, у Львові відкривають лікарні другої хвилі: тут показник становить 50,65%, у столиці — 50,17% відповідно. Зазначимо також, що в четвер, 13 серпня, очільник Міністерства охорони здоров'я Максим Степано під час брифінгу повідомив про те, що буде розглядатись подальша доля Львівської області, оскільки показники протиепідемологічних заходів значно відхиляються від норми, а також 5 днів поспіль спостерігається завантаженість ліжок більше, ніж на 50%.

Також висока динаміка захворювання на COVID-19 в Одеській, Рівенській, Сумській, Черкаській та Тернопільській областях.

Окрім цього, коефіцієнт виявлення нових випадків інфікування коронавірусною хворобою перевищений на Волині, Івано-Франківщині, Рівенщині, а також у Житомирській, Харківській і Чернівецькій областях.

Нагадаємо, станом на ранок четверга, 13 серпня, в Україні зафіксовано 86 тисяч 140 випадків інфікування коронавірусною хворобою COVID-19. За останню добу у 1592 українців підтвердили наявність захворювання. Найгірші показники спостерігають у Харківській, Львівській, Івано-Франківській, Одеській, Чернігівській областях та в місті Києві.

Окрім цього, у вітчизняному Міністерстві охорони здоров’я планують змінити методологію, згідно з якою визначатимуть карантинні зони (їх ж чотири: зелена, жовта, помаранчева та червона).

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: