Хрещена мати панк-року стане почесною гостею львівського BookForum

Patti_Smith_performing_in_Finland,_2007

Уже у вересні українські книголюби зможуть побачитись онлайн на головному культурному фестивалі країни із всесвітньо відомою американською письменницею та музиканткою Патті Сміт. 

Про це інформує пресслужба ГО «Форум видавців».

Біографія цієї неймовірної жінки приголомшує. У її минулому — переїзд з Чикаго в Нью-Йорк, жебрацьке життя на вулиці, робота в книжковому магазині, зустріч із фотографом Робертом Меплторпом, яка змінила життя обох. Їхня історія дружби дуже зворушлива: вони жили в готелі «Челсі», де були представлені перші виставки Роберта; часом їм ледь вистачало грошей, аби купити сендвіч з сиром; вони разом мріяли та надихали одне одного.

Читайте нас в Telegram: перевірені факти, тільки важливе

Вони були вільними, відчайдушними та справжніми. Зрештою, ви самі можете переконатись в щирості й особливості відносин між Патті та Робертом прочитавши мемуари «Просто діти», які у 2010 році написала Сміт.

У 2018 українською книгу переклав Остап Гладкий для видавництва Vivat. У своїх мемуарах Патті настільки детально і яскраво розповідає про їхнє з Робертом життя, що у вас неодмінно складеться враження, що ви такі ж закохані у світ мистецтва, також мрієте про знайомство з Енді Ворголом, шукаєте себе, дорослішаєте і живете разом з ними.

Читайте також: Феміністка, акторка, письменниця: ким була Габріеля Запольська

Уже зовсім скоро буде можливість обговорити цю історію із Патті Сміт, а поки маєте можливість слідкувати за життям рок-богині онлайн. Адже Патті активно веде свою інстаграм-сторінку @thisispattismith, на якій щодня публікує світлини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: