Кількість звернень у стаціонари Львівщини із підозрою на коронавірус зростає, лікування триває довше

Coronavirus (2019-nCoV)
ANKARA, TURKEY - FEBRUARY 14: In this photo illustration coronavirus (2019-nCoV) blood samples are displayed on February 14, 2020 in Ankara, Turkey. ( Aytaç Ünal - Anadolu Agency )

На Львівщині зросла кількість звернень у стаціонар із підозрою на коронавірус чи з підтвердженим діагнозом.

Про це під час брифінгу в п'ятницю, 14 серпня, розповів директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА Орест Чемерис.

За його словами, щодня в опорні лікарні області госпіталізують 120-130 людей і приблизно стільки ж виписують. Серед них зросла кількість важких пневмоній.

«Якщо ще місяць тому хворі перебували на стаціонарному лікування від 10 до 14 днів, зараз такі пацієнти потребують стаціонарного лікування від трьох до чотирьох тижнів», – пояснює Орест Чемерис.

Це стало однією з причин, чому цього тижня Львівщина перейшла поріг 50% заповненості ліжок у лікарнях, визначених для лікування хворих на коронавірус. Наразі це показник становить 50,65%. Додамо, що якщо показник заповненості ліжок перетне позначку 75%, всю область віднесуть до червоної зони.

Натомість, каже Орест Чемерис, ситуацію з коронавірусом у Львівській області можна назвати стабільною.

«Близько місяця ми є на стабільно високих цифрах. Але цього тижня у нас є позитивна динаміка по кількості проведених ПЛР-тестувань. У нас був рекорд – понад 1700 досліджень, учора мали близько 1300, сьогодні – більше півтори тисячі. Ситуація є напруженою, але не критичною і контрольваною», – розповів Оресть Чемерис.

При цьому, за словами директора департаменту захворюваність у районах що межуть зі Львовом йде на спад, натомість зростає у Самбірському, Старосамбірському та Сколівському районах.

Читайте також: Львівщина – у помаранчевій зоні карантину, Самбірщина опинилась в червоній

Нагадаємо, державна комісія з питань ТЕБ і НС віднесла всю Львівську область до помаранчевої зони за епідситуацію з коронавірусом, а Самбір – до червоної.

Як пояснив Орест Чемерис, із 17 серпня у Самборі запрацюють нові обмеження, що стосуватимуться культурних заходів, закриття спортклубів та обмеження роботи ТРЦ і магазинів, а транспорт, що курсує через Самбір, буде працювати лише на висадку пасажирів.

«За останні 7 днів там є динаміка росту захворювань. Відповідно, три показники по Самбору відповідали критеріям червоної зони», – розповів Орест Чемерис.

Йдеться про показники: заповненість лікарень, рівень тестувань та кількість нових хворих за 14 днів. Станом на 14 серпня у Самборі на Covid-19 офіційно захворіли 178 людей, а у Самбірському районі – 130.

Рішення про зонування можуть переглянути через 14 днів.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: