Львівщина – у помаранчевій зоні карантину, Самбірщина опинилась в червоній

карантин66

Цього тижня, Львівська область б'є антирекорд щодо щоденних випадків інфікування COVID-19, окрім цього, п'ятий день поспіль в області ліжкомісця в лікарнях заповнені на понад 50%, що стало підставою на негайне реагування зі сторони Міністерства охорони здоров'я.

Цього тижня, Львівська область б'є антирекорд щодо щоденних випадків інфікування COVID-19, окрім цього, п'ятий день поспіль в області ліжко-місця в лікарнях заповнені на понад 50%, що стало підставою для негайного реагування з боку Міністерства охорони здоров'я.

У четвер, 13 серпня, державна комісія ТЕБ і НС ухвалила рішення встановити помаранчевий рівень небезпеки по всій Львівській області, а у місті Самборі — червоний, найвищий показник.

За словами очільника вітчизняного Міністерства охорони здоров'я Максима Степанова, обмеження наберуть чинності з понеділка, 17 серпня, а через два тижні, 31 серпня, відбудеться чергова комісія стосовно результатів. Нагадуємо, уряд попередньо продовжив тривалість адаптивного карантину по всій Україні, щонайменше, до 1 вересня.

Що означає помаранчевий рівень в області

У вівторок, 11 серпня, у МОЗ переглянули доцільність методології визначення того чи іншого рівня небезпеки в області. Йдеться про показники завантаження ліжкомісць, що не повинні перевищувати 50%. Таким чином у Львові відкрили медзаклади другої хвилі, оскільки ще з понеділка, 10 серпня, рівень заповнення ліжко-місць перевищував названий ліміт і коливався у межах 52%.

Окрім цього, беруть до уваги охоплення населення тестуванням, від чого залежить оперативне виявлення захворюваності.

Самбір у червоній зоні. Що це означає

У Самборі, де з понеділка, 17 серпня, встановлено червоний рівень карантину, робота громадського транспорту забороняється: дозвіл мають приватні службові перевізники (у випадку дотримання норм карантинних обмежень) та ті, хто матиме спеціальний дозвіл, окрім цього, відбуватиметься лише висадка пасажирів у місцях, де оголошено червоний рівень небезпеки щодо залізничних перевезень повз область.

У місті не може йтись про роботу розважальних атракцій чи закладів харчування. Фактично, всі можливості місця анульовують попередньо до 1 вересня. Це стосується закладів громадського харчування, будинків культури, бібліотек, ТРЦ, побутовим магазинам, окрім маркетів із товарами першої необхідності тощо.

Львів у помаранчевій зоні. Що це означає

У зв'язку з переходом міста Львова та області до передостанньої помаранчевої  карантинної зони, не будуть обмежувати пасажирські перевезення громадським транспортом, утім скрупульозніше поставляться до контролю перевізників щодо чого останніми тижнями нехтували. Зокрема перевезення пасажирів у міських і міжміських сполученнях повинно дорівнювати кількості місць для сидіння, це також обов'язкова наявність захисних масок та інших індивідуальних засобів для захисту. Ані наземне, ані авіасполучення не забороняється у випадку дотримання стандартних правил карантинних обмежень.

У місті переглянули дозволи всіх мереж – від ресторанів до ТРЦ: з понеділка, 17 серпня, забороняється робота хостелів, баз відпочинку, крім готелів, у яких регламентований перелік дозволених послуг на момент пандемії. Також заклади громадського харчування зможуть працювати лише до 23:00 години вечора, не пізніше. Доставляння їжі може працювати цілодобово. Очевидно, це стосується фітнес-клубів, культурних центрів і місць дитячих розваг.

Обмеженою буде й планова госпіталізація. Першочергово на виклики виїжджатиме екстрена медична допомога при невідкладних зверненнях до породіль, новонароджених дітей, тим, хто потребує паліативної допомоги, та до пацієнтів з онкологічними захворюваннями.

Згідно з цим, не скасовується відвідини та участь у навчальному процесі. Тобто, школярі у вересні сядуть за парти та стартує навчальний процес. Про те, як це має відбуватися, пояснив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. Це ті ж стандартні правила: носіння захисних масок, користування антисептиками, дотримання дистанції та температурний скринінг і постійний контроль над станом здоров'ям школярів.

Нагадаємо, станом на ранок четверга, 13 серпня, в Україні зафіксовано 86 тисяч 140 випадків інфікування коронавірусною хворобою COVID-19. За останню добу у 1592 українців підтвердили наявність захворювання.

Найгірші показники спостерігають у Харківській, Львівській, Івано-Франківській, Одеській, Чернігівській областях та в Києві.

Мар’яна КОВАЛЕНКО

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: