Криклій пояснив, чи будуть в червоній зоні зупинятися потяги

уз

Усі потяги, що рухаються в напрямку «червоної» зони карантину, будуть зупинятись виключно для висадки пасажирів. 

Про це повідомив очільник Міністерства інфраструктури України Владислав Криклій в ефірі Громадського радіо у вівторок, 4 серпня.

Якщо висадки-посадки взагалі не буде, то потрібно попереджати людей заздалегідь.

Читайте також: Що буде, якщо Львів потрапить до «червоної зони»

«Питання в тому, щоб мобільність коронавірусу не поширювалося, зрозуміло, що висадку зробити – це не проблема. Людина може вийти з поїзда, але назад вже не зайде і зрозуміло, що підсаджуватися на зупинці в Тернополі вже не буде. Зараз ми підходимо до цієї логіки, і я сподіваюся, що завтра такі зміни до постанов зроблять», – сказав Криклій.

У Тернополі пасажири потягу влаштували бунт, щоб він зупинився у місті, попри заборону «Укрзалізниці».

Нагадаємо, в Україні адаптивний карантин триватиме, щонайменше, до 31 серпня, втім з новими правилами. Зокрема йдеться про зонування регіонів на чотири зони — «зелену», «жовту», «помаранчеву» та «червону», а рішення щодо посилення обмежень або їх послаблення ухвалюватимуть на рівні місцевої влади, згідно з методологією МОЗ: увага зосереджуватиметься на кількості активних випадків захворювання на коронавірус, заповнення ліжок медустанов пацієнтами, охоплення населення тестуванням і показник динаміки захворювання.

Раніше міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявляв, що в Україні є достатня кількість тестсистем для виявлення коронавірусу, навіть, якщо буде повне завантаження, їх повинно вистачити на місяць вперед.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: