Нардеп від ОПЗЖ намагається перешкодити реставрації пам’ятки архітектури в центрі Львова, — Москаленко

IMG-f7d59594daeff690cd3e090cad576b77-V

Народний депутат від ОПЗЖ Володимир Мороз звернувся до контролюючих органів щодо реставрації пам’ятки архітектури на вул. Костя Левицького.

Про це під час засідання виконкому ЛМР розповів заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко, передає ІА Дивись.Info.

За його словами, зараз на працівників управління охорони історичного середовища вчиняється тиск, почали надходити депутатські звернення щодо дій міста в напрямку збереження пам’ятки.

Читайте також: У мерії Львова дали дозвіл на розробку змін до затвердження містобудівної документації

«Будинок на вул. Левицького, 10 — це пам’ятка архітектури. Вона досить знакова для міста, має гарні інтер'єри. Так, німецькою урядовою структурою (GIZ) було інвестовано багато коштів у збереження внутрішньої частини будинку — інтер'єрів, сходової клітки. Однак, вже протягом тривалого часу боремося з незаконним вибиттям дверей на місці віконного отвору у цьому будинку. Є судовий процес, і там стоять бетонні плити, щоб унеможливити жодні незаконні роботи. Адже, це було вульгарне вибиття і руйнування пам’ятки. Навіть за один день з’являлися деякі документи, які намагалися узаконити це вибиття. Так було з довідкою від БТІ про те, що нібито там був вихід, хоча його не було. Тобто документ зробили вже по факту», - розповів Андрій Москаленко.

Він додав, що зараз почалися такі події, які підпадають під класифікацію як тиск на наших працівників.

«Почали надходити різні депутатські звернення, запити від депутатів ОПЗЖ з Донецької області щодо, наголошу, не незаконних, самовільних робіт з вибиття, а щодо тих робіт, які ми зараз розпочинаємо, - реставрації цієї пам’ятки, адже ми хочемо відновити вікно і забрати ці двері. Тобто надходять дуже дивні запити, щоб міністерство взяло все на особистий контроль і, мовляв, хто дозволив це робити? І нікого не цікавить, що попередні дії - це було руйнування, а намагаються здійснювати тиск через те, що ми хочемо пам’ятку зберегти. Тому ми будемо це публічно озвучувати, бо це тиск на наших працівників. Тепер їм доведеться «тоннами» відписувати листи в кожне міністерство, у кожну інституцію, в правоохоронні органи та надавати пояснення своїх дій. Це повний абсурд! Наголошу, що ми будемо робити все згідно з чинним законодавством і здоровим глуздом, щоб зберегти цю пам’ятку, попри те, що хто стоїть за її руйнуванням і намаганням залучити державні сили в підтримку. Відзначу, що у будинку є активні мешканці, які також за це дуже переживають», - заявив Андрій Москаленко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: