Степанов анонсував чергове підвищення зарплати медикам

лікарні
Фото ілюстративне

У вітчизняному міністерстві охорони здоров'я планують підвищити заробітні плати медичним працівникам, а чергові зміни анонсували на 1 січня 2021 року.

Про це заявив очільник відомства Максим Степанов під час щоденного брифінгу в понеділок, 17 серпня.

«Нас чекає з 1 вересня підняття заробітної плати нашим медичним працівникам: лікарям, медичним сестрам і молодшому медичному персоналу. Це те питання, яке перебуває на особливому контролі в президента країни, і це тільки початок підвищення цієї заробітної плати. Ми плануємо з січня, починаючи з першого січня, ще більше її підвищити», – розповів Степанов.

Нагадаємо, наприкінці липня 2020 року міністр вже обіцяв підвищення зарплати лікарям з 1 вересня цього ж року. Зокрема це стосується працівників екстеної медичної допомоги. Таким чином, для лікаря заробітня плата зросте на 3 тисячі 560 гривень, для середнього медичного персоналу (фельшери, медсестри та медбрати) на суму близько 2 тисячі 500 гривень і для молодшого медичного персоналу на 1250 гривень.

На думку Максима Степанова, мінімальний місячний заробіток медичних працівників має становити не менше, ніж 20-25 тисяч гривень.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: