У Самборі протестують проти жорсткого карантину

117768971_3032449486865728_1411330703860747345_n

З понеділка, 17 серпня, Самбір, що на Львівщині опинився в червоній зоні карантину. Це означає, що в місті анульовують будь-які атракції, зачиняються заклади громадського харчування і припиняє курсувати транспорт.

З понеділка, 17 серпня, Самбір, що на Львівщині, опинився в червоній зоні карантину. Це означає, що в місті анульовують будь-які атракції, зачиняються заклади громадського харчування і припиняє курсувати транспорт.

Утім місцеві мешканці не згідні із рішенням державної комісії ТЕБ і НС, яка й ухвалила рішення щодо присвоєння Самбірщині найвищого показника карантинних обмежень та вийшли на акцію протесту під стінами міської ради, передає Самбірська газета.

У зв'язку з мітингом, міський голова Самбора Юрій Гамар обіцяв скликати комісію ТЕБ і НС.

До слова, згідно з рішенням дежкомісії ТЕБ і НС, скликаної у четвер, 13 серпня, через два тижні, 31 серпня, відбудеться чергове засідання стосовно результатів посилення карантинних заходів. Таким чином й надалі слідкуватимуть за ситуацією довкола пандемії.

Нагадуємо, уряд попередньо продовжив тривалість адаптивного карантину по всій Україні, щонайменше, до 1 вересня.

Самбір у червоній зоні. Що це означає

У Самборі, де з понеділка, 17 серпня, встановлено червоний рівень карантину, робота громадського транспорту забороняється: дозвіл мають приватні службові перевізники (у випадку дотримання норм карантинних обмежень) та ті, хто матиме спеціальний дозвіл, окрім цього, відбуватиметься лише висадка пасажирів у місцях, де оголошено червоний рівень небезпеки щодо залізничних перевезень повз область.

У місті не може йтись про роботу розважальних атракцій чи закладів харчування. Фактично, всі можливості місця анульовують попередньо до 1 вересня. Це стосується закладів громадського харчування, будинків культури, бібліотек, ТРЦ, побутовим магазинам, окрім маркетів із товарами першої необхідності тощо.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: