Вистава від львівського режисера увійшла до короткого списку міжнародного фестивалю

Вистава - Осінь на Плутоні

З 17 до 23 серпня у Кракові (Польща) відбуватиметься VII Міжнародний фестиваль українського театру «Схід-Захід».

Про це інформує пресслужба Львівської міськради.

Цьогоріч фестиваль презентується у форматі «театру у кіно» та онлайн. За підтримки Українського інституту, польським глядачам покажуть записи п'яти сучасних українських театральних вистав, обраних Фундацією Масових Видовищ (Fundacja Widowisk Masowych) та Українським інститутом. Серед короткого списку є і вистава львівських митців — «Осінь на Плутоні».

Читайте нас в Telegram: перевірені факти, тільки важливе

Відеоверсія вистави була відзнята впродовж червня та липня 2020 року, завдяки підтримці від Українського культурного фонду та Українського інституту. Після показу в кінотеатрах Кракова, вистава буде доступною для перегляду онлайн впродовж 24 годин. Переглянути «Осінь на Плутоні» можна буде 22 серпня на ютуб сторінці фестивалю.

Читайте також: Польща висунула на «Оскар» комедійну драму про українського заробітчанина

У межах фестивалю польські глядачі зможуть також побачити такі українські вистави як:

  • «Погані дороги». Драматична п'єса авторки Наталії Ворожбит Київського академічного театру драми та комедії на лівому березі Дніпра (режисерка — Тамара Трунова).
  • «Схід-Захід» — вистава Київського театру «Актор», створена за п'єсами, написаними підлітками зі Східної та Західної України (режисерка — Влада Бєлозоренко).
  • Моновистава «Анігіляція» Totem Dance Group (режисерка — Крістіна Шишкарьова, хореограф і виконавець — Ярослав Кайнар).
  • «Alpha» — танц-вистава від n'Era Dance Group (режисер і хореограф — Владислав Детюченко).

Повна програма фестивалю

Читайте також: Львівська опера почне театральний сезон у новому форматі

Про що вистава «Осінь на Плутоні»

Перфоманс «Осінь на Плутоні» заснований на розповідях мешканців геріатричного пансіонату Львова про самотність та старість. Він створений на перетині документалістики, перформативних практик та лялькового театру. Проєкт втілив незалежний режисер Сашко Брама та команда митців. Прем'єра вистави відбулась на початку 2017-го року у Львівському академічному драматичному театрі імені Лесі Українки та була представлена на різних театральних заходах в Україні та за кордоном.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: