Щодоби на Львівщині від коронавірусу помирає 10 пацієнтів

Зображення ілюстративне, з вільних джерел

Кількість пацієнтів, які перебувають на стаціонарному лікуванні щодня є стабільно високою, що призводить до значних труднощів з наданням їм допомоги.

Кількість пацієнтів, які перебувають на стаціонарному лікуванні, щодня є стабільно високою, що призводить до значних труднощів з наданням їм допомоги.

Про це піж час брифінгу розповів керівник Обласного штабу із ліквідації надзвичайної ситуації, Андрій Васько.

«Ми можемо констатувати, що стан пацієнтів, які перебувають в лікарнях є значно важчим. У стаціонари надходять пацієнтів щораз у важчому стані, ми бачимо все важчі форми пневномії. Це можу бути пов’язано зі значною кількістю хворих і з тим, що можливо вірус мутує. Щодня в області вмирає близько 10 пацієнтів. За останню добу їх було сім а за попередню – 10», - розповів Андрій Васько.

За його словами собівартість лікування одного пацієнта становить в середньому 3 тисячі гривень на добу.

«Ця сума не в повній мірі покривається пакетом, який передбачений угодою з НСЗУ, тому значну частину медикаментів закуповують за кошти обласного бюджету. Ми постійно дофінансовуємо установи, які лікують найважчих пацієнтів. Лікування в цих відділеннях є дороговартісним», - розповів Андрій Васько.

Він також зазначив, що на Львівщині зараз проводиться близько тисячі ПЛР-тестувань на добу.

«Близько 150 тестів щодня є позитивними. Це говорить про стабільно високий рівень захворюваності в області», - додав Андрій Васько.

За його словами, черга на отримання результатів здебільшого стосується пацієнтів, які перебувають на амбулаторному лікуванні в режимі самоізоляції. Пацієнти, які перебувають у стаціонарах чекають на результати 2-3 дні.

Щодо ситуації у Самборі, який рішенням державної комісії ТЕБ і НС віднесений до червоної зони епідеміологічної небезпеки, Андрій Васько наголосив, що питання зонування є в компетенції центральної влади.

«Відповідні формули затверджені Кабміном. Карантинні обмежені є обов’язковими до виконання. Кожна територія, яка відмовляється їх виконувати, бере на себе відповідальність за всі наслідки і за кожне життя, яке буде втрачене внаслідок нехтування карантинними обмеженнями. Правову оцінку таким питанням дають правоохоронні органи.

У компетенції ЛОДА сигналізувати щодо таких можливих порушень, які відбуваються на конкретних територіях. Всі такі речі, які відбуваються і у Самборі в тому числі є публічними. Правоохоронні органи також проводять моніторинг і аналізують ситуацію. Кожна територія, яка приймає таке рішення, повинна відзвітувати в обласну комісію ТЕБ і НС, і ця комісія також буде звертатися щодо цього у правоохоронні органи», - заявив Андрій Васько.

Нагадаємо, місто Самбір віднесли до категорії регіонів з червоним рівнем епідемічної небезпеки. Обмеження почали діяти із 17 серпня. Таке рішення ухвалила державна комісія з питань ТЕБ і НС на засіданні 13 серпня.

Читайте також: Львівщина – у помаранчевій зоні карантину, Самбірщина опинилась в червоній

Учора Самбірська міська рада відмовилася виконувати рішення комісії. Так вирішили міські депутати. Вони заявили, що рішення державної комісії ТЕБ і НС суперечить Конституції, і дозволили громадському транспорту та підприємцям, зокрема, зі сфери торгівлі та громадського харчування працювати у звичному режимі.

Депутати також закликали поліцію утриматись від притягнення до відповідальності підприємців і прийняли звернення до президента, міністра охорони здоров’я та голови ЛОДА щодо скасування червоного рівня епідеміологічної небезпеки у Cамборі, оскільки вважають, що воно не відповідає реальному стану справ із захворюваністю на Covid-19.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: