У МОЗ розповіли, чи можна робити щеплення під час пандемії COVID-19

вакцинація_1
Фото ілюстрастине, з вільних джерел

У зв'язку з пандемією коронавірусної хвороби COVID-19 у вітчизняних школах скасували обов'язковий медогляди для освітян та школярів, утім вакцинація згідно з календарем щеплень — є обов'язковою складовою здоров'я дитини.

Про це розповів очільник Міністерства охорони здоров'я України Максим Степанов під час щоденного брифінгу у вівторок, 18 серпня.

«...за весь час пандемії, ми постійно наголошували, що ми не припиняли вакцинацію: це не просто безпечно, це — має велику необхідність. Ми вакцинуємо дітей від дуже серйозних хворіб. Закликаю всіх батьків щодо дотримання каландарів щеплення. Саме на це направлена наша політика. Будь ласка, вакцинуйтесь, звичайно,з дотриманням всіх правил», - заявив Степанов.

За словами міністра, профілактичні щеплення, які здійснюють дітям з народження від вірусних (кору, краснухи, свинки, поліомієліту, гепатиту В) і бактеріальних (туберкульозу, дифтерії, коклюшу, правця) захворювань, не варто оминати, адже це і є надійний захист у майбутньому.

«Якщо ми говоримо про карту профілактичних щеплень, то з 7 до 14 років їй не проводять вакцинацію або ревакцинацію. Дуже важливо проводити вакцинацію, а в школі можуть попросити надати відповідну довідку».

Нагадаємо, у МОЗ України розповіли, коли очікувати другу хвилю спалаху COVID-19.  Раніше Максим Степанов закликав українців обов'язково вакцинуватись. Вакцинація від сезонних хворіб дуже важлива, аби не виникало спалахів епідемій, як у минулі роки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: