На Львівщині зможе проголосувати близько 1,9 мільйона виборців

vybory11-696x464-696x464

У неділю, 25 жовтня, в Україні відбудуться чергові місцеві вибори та перші вибори депутатів місцевих рад.

Як відомо, 17 липня Верховна Рада України прийняла Постанову № 3650 «Про утворення та ліквідацію районів». Згідно з документом, тепер в Україні 136 районів. Старі 490 районів парламент ліквідував. На Львівщині районів буде 7 замість 20-ти: Дрогобицький, Золочівський, Львівський, Самбірський, Стрийський, Червоноградський і Яворівський, передає пресслужба Львівської ОДА.

Читайте нас в Telegram: перевірені факти, тільки важливе

За словами начальниці відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату Львівської облдержадміністрації Зоряни Павлів, на Львівщині найбільша кількість виборців, які мають право голосу на виборах 25 жовтня (станом на 1 серпня), проживає у Львівському (881 425) і Стрийському (244 091) районах. Найменша кількість у Золочівському (123 832) і Яворівському (136 705) районах. Загальна ж кількість виборців на Львівщині – 1 898 331.

Читайте також: Ляшко розповів, у якому випадку можуть перенести місцеві вибори

Зоряна Павлів зауважила, що чергові та перші вибори депутатів місцевих рад організовуватимуться і проводитимуться за новими виборчими системами:

  • вибори депутатів сільської, селищної, міської ради (територіальних громад з кількістю виборців до 10 тисяч) - за мажоритарною системою відносної більшості в багатомандатних виборчих округах, на які поділяється територія відповідної територіальної громади. У кожному такому окрузі може бути обрано не менше двох і не більше чотирьох депутатів;
  • вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласних, районних, районних у місті рад, а також депутатів міських, сільських, селищних рад (територіальних громад з кількістю виборців 10 тисяч і більше) - за системою пропорційного представництва за відкритими виборчими списками місцевих організацій політичних партій у територіальних виборчих округах, на які поділяється єдиний багатомандатний виборчий округ, що збігається з територією відповідно АРК, області, району, міста, району в місті, села, селища згідно з адміністративно-територіальним устроєм або територією міської, сільської, селищної територіальної громади.

Читайте також: У складі обласної, районних і міських ТВК в межах Львівщини працюватиме 846 осіб

За словами посадовиці, серед 73-х міських, селищних і сільських рад на Львівщині, які обиратимуть 25 жовтня, в 50-х кількість виборців більш як 10 тисяч, у 23-х – менша. Зоряна Павлів додала, що усі вибори міських голів відбуватимуться за мажоритарною виборчою системою відносної більшості в єдиному одномандатному міському виборчому окрузі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: