У яких областях не готові до послаблення карантину, - МОЗ

карантин4

У дванадцяти українських областях та у столиці, Києві, протиепідемологічні показники не дозволять послабити карантинні обмеження.

Про це свідчить статистика Міністерства охорони здоров'я України станом на середу, 19 серпня.

Так, кількість нових випадків інфікування COVID-19 перевищує допустиму норму у Києві: там зафіксували показник на рівні 71,9.

Окрім цього, кілька днів поспіль допустиму кількість нових випадків підтверджують на Волині, Житомирщині, Закарпатті, Івано-Франківщині, у Київській, Львівській, Одеській, Рівенській, Сумській, Харківській і Чернівецькій областях.

Зазначається, що за останню добу до антипереліку додалась Тернопільська область, де встановили 82,2 випадки COVID-19 на 100 тисяч населення, серед допустимих 40.

Нагадаємо, станом на ранок середи, 19 серпня, в Україні зафіксовано 96 тисяч 403 випадки інфікування коронавірусною хворобою COVID-19, а за останню добу зафіксували 1964 людини, у кого підтвердили вірус.

Додамо, що із 17 серпня в Україні змінила методологію, згідно з якою області поділятимуть на карантинні зони (зелену, жовту, помаранчеву та червону). Відтак, братимуть до уваги завантаженість ліжок у медустановах, кількість нових випадків на 100 тисяч населення і охоплення населення тестуванням. Щочотирнадцять днів скликатимуть державну комісію ТЕБ і НС, на якій ухвалюватимуть рішення щодо посилення або ж послаблення карантину в тій чи іншій області.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: