У Міносвіти затвердили 50 нових стандартів вищої освіти: що це таке

освіта5
Фото ілюстративне

Міністерство освіти і науки України затвердило 50 нових стандартів вищої освіти, відтак загалом уже затверджено 150 стандартів «нового покоління».

Про це повідомляє пресслужба відомства.

«На початок нового навчального року затверджено ще 50 нових компетентнісних стандартів вищої освіти: 27 – для освітнього ступеня «Бакалавр» та 23 – для освітнього ступеня «Магістр». Так, на сьогодні затверджено вже 150 стандартів н«ового покоління», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Міносвіти розповіли, коли почнеться навчання у вишах

Зазначається, що нові стандарти відповідають вимогам «Болонського процесу» і базуються на компетентнісному підході. У стандартах не встановлено переліку нормативних дисциплін (як це було раніше), це дає більше можливостей вишам у створенні різноманітних освітніх програм.

Відтак, стандарти передбачають здійснення моніторингу та періодичного перегляду освітніх програм, що орієнтовані на щорічне оцінювання студентів та викладачів вишу, регулярне оприлюднення результатів таких оцінювань, запроваджують ефективну систему запобігання та виявлення академічного плагіату в наукових працях викладачів та студентів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: