МОЗ незаконно відніс Львівську область до «помаранчевої» карантинної зони

1594408626_8l
Фото ілюстративне.

МОЗ хоче посадити Львівську область на карантин за допомогою фальсифікованих даних.

Про це заявила  на зустрічі з львівськими медиками Ольга Стефанишина, народна депутатка «Голосу», комітет ВР з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування.

«Голова МОЗу Степанов заявив, що Львівська область потрапляє у «помаранчеву» зону з огляду на критерії завантаженості ліжок. Ми перевірили ці дані і виявилося, що це неправда. Адже у Львівській області жодного дня завантаженість ліжок пацієнтами з підтвердженими випадками COVID-19 не становила більше 50%», – сказала Ольга Стефанишина.

«Махінації з підрахунками ліжок у наших лікарнях призведе до того, що люди втрачатимуть роботу, – продовжив народний депутат «Голосу», секретар комітету ВРУ з питань економічного розвитку Ярослав Рущишин. – Ми вже пройшли по тій межі, де бізнес сказав, що мусить виходити з карантину і працювати за будь-яких умов, оскільки держава підтримки не надає, а підприємцям ніде брати гроші, щоб виплачувати заробітну плату людям. І у такий важкий момент посилювати карантин у Львівській області не можна. Мені видається, що у центральної влади інша ціль і ця маніпуляція має політичний характер, щоб паралізувати роботу регіону і в ручному режимі тиснути на місцеву владу напередодні виборів».

За правилами адаптивного карантину, країна зараз розділена на чотири зони: «зелену», «жовту», «помаранчеву» і «червону». Колір зони означає рівень епідемічної небезпеки. Відповідно до Постанови КМУ № 641 під час розподілу на зони використовують три критерії:

  • середня кількість тестів не менше ніж 24 на 100 тисяч жителів протягом останніх семи днів;
  • показник захворюваності на COVID-19 за 14 днів на 100 тис. населення перевищує базовий рівень захворюваності;
  • завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, становить більш як 50 відсотків протягом п’яти днів підряд.

Незважаючи на це, під час брифінгу міністр Степанов особисто заявив, що Львівщина потрапила до «помаранчевої» зони з огляду на критерій завантаженості ліжок.

У парламенті вже зареєстровано проєкт постанови про звільнення Максима Степанова з посади міністра охорони здоров’я. Цю ініціативу партії «Голос» підтримала майже чверть народних обранців — 96 депутатів Верховної Ради.

* Вибори-2020

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: