Рада погодила кредит у 500 млн євро на львівську об'їзну дорогу та інші проєкти

doroga1-696x447
Фото ілюстративне

Верховна Рада України схвалила залучення 500 млн євро кредиту від Європейського інвестиційного банку на дорожні проєкти, серед яких - Львівська об’їзна дорога та ремонт траси Київ-Одеса.

Відповідний законопроєкт №0056 щодо ратифікації фінансової угоди підтримали нардепи під час засідання уряду у вівторок, 25 серпня. Про це йдеться на сайті парламенту.

За закон проголосували 273 народні обранці.

Зазначається, що 450 млн євро залучать у рамках фінансової угоди «Європейські дороги України ІІІ» терміном на 25 років, у рамках розвитку Транс'європейської транспортної мережі. Угоду уклали ще у листопаді 2019 року.

«За ці кошти буде відремонтовано 314 км автодороги М-05 Київ - Одеса в частині Черкаської, Кіровоградської, Миколаївської та Одеської областей. Також кошти підуть на будівництво 35 км північної об'їзної дороги Львова», - розповів міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Згідно з даними у пояснювальній записці до законопроєкту, погашувати та обслуговувати кредит кожного року здійснюватимуть за кошти державного Дорожнього фонду в спецфонді державного бюджету України.

Нагадуємо, що наприкінці квітня торік розпочалось будівництво об'їзної дороги навекола Львова.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: