Законопроєкт про підвищення мінімальної заробітної плати насправді підвищить лише податки, – підприємець Андрій Дячишин

84_main_ukr-59
Фото ілюстративне.

Верховна Рада за ініціативою влади розглянула та підтримала закон з підвищення мінімальної заробітної плати, який водночас серйозно піднімає податки.

Влада запропонувала збільшити мінімальну заробітну плату, щоб українці отримували більші доходи. Але ініціатива влади також несе з собою ріст податків. Які наслідки такого кроку?

  • Після ухвалення закону зросте єдиний податок для ФОПів другої групи – з нового року вони будуть платити на 256 грн більше щомісяця.
  • Окрім цього, одразу зросте єдиний соціальний внесок, спочатку на 61 грн, а вже через рік він буде на 390 грн більшим.
  • Зросте також податок на нерухомість. Так, за квартиру розміром 100 кв. метрів кожен громадянин заплатить більше на 766 грн.
  • Зросте туристичний збір, збір на паркування, судовий збір, податок на доходи та військовий збір.

«Голос» пропонував збільшити доходи українців внесенням змін у постанову Уряду про тарифну сітку. Таким чином можна підняти зарплати без підняття податків. Це крок, що б демонстрував ефективну діяльності влади і не мав наслідків для бізнесу та громадян.

«Тепер на нас чекає скорочення робочих місць. З вересня утримання одного робочого місяця на мінімальній заробітній платі стане на 338 грн на місяць дорожчим для роботодавця, а через рік – на 2168 гривні. Як бачимо, законопроєкт про підвищення мінімальної заробітної плати насправді підвищить лише податки. Малий та середній бізнес не зможе їх сплачувати і як наслідок скоротить свій штат або закриється. Хіба це та допомога людям та бізнесу, якої ми чекаємо від влади? – вважає координатор міського осередку «Голосу», керівник Комітету підприємців Львівщини Андрій Дячишин. – Замість думати, як вижити у кризі і підтримати підприємців, що бережуть робочі місця – уряд затягнув пасок на шиї бізнесу ще дужче».

Нагадаємо, що Верховна Рада сьогодні прийняла президентський законопроєкт №3963 «Про внесення змін до ЗУ «Про Державний бюджет України на 2020 рік», який передбачає збільшення мінімальної зарплати до 5 тисяч гривень з 1 вересня 2020 року.

* Вибори-2020

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: