Перші результати «Великого будівництва» на Львівщині

105809920_292329855481586_2190087541028649395_n_1593197607_960x720_1_0
Фото з сайту ЛОДА.

Практично пів року минуло зі старту «Великого будівництва» на Львівщині, тож настав час розібратися, що вже зроблено та які плани за проєктом на осінь.

За обіцянками ЛОДА, мешканці Львівщини мали би беззаперечно відчути результати «Великого будівництва», адже за планом проєкту мають прокласти понад 260 км нових доріг, побудувати одну школу та завершити будівництво п’яти, побудувати 3 нові дитячі садки і завершити зведення ще двох, дооблаштувати 9 приймальних відділень лікарень та завершити будівництво 5 стадіонів. Амбітні плани президентської програми почали реалізовувати в березні цього року, й, судячи зі звітів, вже освоїли чималі суми, насамперед на ремонт та прокладання автошляхів.

Кілометри доріг

За майже 6 місяців дії програми, попри карантин та пов’язані з ним економічні проблеми, Львівщина опинилася серед лідерів програми, принаймні у царині автомобільних доріг. Загалом на автошляхи, за словами голови ЛОДА Максима Козицького, для регіону передбачили рекордні понад 1,5 мільярда гривень, при цьому понад 1,1 млрд – це кошти державного бюджету. За програмою, роботи мають вестися на понад 300 ділянках доріг і майже половина з них – в активній фазі або вже завершена. Служба автомобільних доріг Львівщини у липні прозвітувалася, що виконала робіт вже на мільярд гривень.

У серпні почали ремонтувати дорогу Городок-Повітно, цей шлях дозволить створити велике транзитне кільце навколо Львова. Наразі ремонтують близько 8 км цього автошляху.

«У 2019 році у Львівській області було відремонтовано всього 27 км доріг. У 2020-му в рамках «Великого дорожнього будівництва» ми відновлюємо в 10 разів більше автошляхів. Це близько 270 км. Ми зберегли все фінансування на дороги попри коронакризу», – зазначав під час візиту на Львівщину Міністр інфраструктури Владислав Криклій.

До слова, за виконанням усіх запланованих робіт за кожним напрямком програми можна стежити на офіційному сайті ЛОДА.

Нові навчальні заклади

В інших напрямках «Великого будівництва» львівські чиновники про лідерство наразі не звітують, хоча новини про завершення робіт на черговому об’єкті з’являються регулярно. На освітню сферу програмою загалом передбачено майже 400 мільйонів гривень. Так із 6 шкіл та 5 садочків вже завершили реконструкцію та добудову школи на 230 учнів у селі Викоти на Самбірщині, майже готова після реконструкції та добудови школа у Бортятині на Мостищині.

А от школа у Дубаневичах, перший корпус якої мають відкривати вже у жовтні, готова наразі на трохи більше як 50%, там, як видно з відеозвіту, тривають внутрішні роботи та облаштування території. У Верхньому Синьовидному також помітний прогрес з реконструкцією та добудовою школи, в основному корпусі вже тривають внутрішні роботи та облаштування території, роботи по другій трускавецькій гімназії також наближаються до фінішу.

Вже завершилися роботи у дитячих садках у Великому Любені та Борщовичах (останній відкрили напередодні Дня Незалежності), з відеозвіту видно, що завершили основні роботи на будівництві садка в Рудниках, наближаються до фінальної стадії роботи у садку в Зимній Воді та Чукві.

Спортивна та медична інфраструктура

«Велике будівництво» має торкнутися ще й спортивної сфери, адже передбачає роботи на п’яти стадіонах  області. На частині об’єктів вже активно прокладають бігові доріжки олімпійського зразка, станом на травень 4 з 5 об’єктів мали стан готовності від 30 до 60%, актуального комплексного звіту за цими об’єктами сайт ЛОДА наразі не надає.

У межах «Великого будівництва» до кінця року планують завершити будівництво або реконструкцію 9 приймальних відділень лікарень. За словами Максима Козицького, на це сукупно передбачено 72 мільйони гривень. Як у липні розповідав заступник голови ЛОДА Іван Собко, обласна влада розраховує вчасно завершити заплановані роботи.

«Ми уже маємо всі нормативно-розпорядчі документи, які дозволяють нам активно взятися до роботи в приймальних відділеннях. Мусимо чітко зрозуміти, який стан справ по кожному об’єкту, на якому етапі роботи і що потрібно доопрацювати. Проаналізувавши інформацію, я не бачу критичних точок, тож ми рухаємось в ногу з часом», - зазначив Іван Собко.

Для прикладу, у Новояворівській районній лікарні імені Юрія Липи в серпні вже почали активні ремонтні роботи. Після їх завершення все необхідне обладнання закуповуватиме МОЗ.

В цілому ж саме наступні кілька місяців покажуть, чи встигнуть реалізувати амбітні плани в регіоні, адже обіцяний термін здачі робіт по більшості анонсованих об’єктів якраз і коливається від вересня 2020 до кінця року.

* Вибори-2020

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: