У МОЗ пояснили, як діяти вчителю, якщо в учня запідозріли COVID-19

школи львова
Фото з архіву.

У вітчизняному міністерстві охорони здоров'я задокументували чіткий план дій навчального процесу в умовах пандемії.

У Міністерстві охорони здоров'я задокументували чіткий план дій навчального процесу в умовах пандемії.

За словами очільника відомства Максима Степанова, якщо вчитель запідозрив у дитини ознаки вірусу чи гострого респіраторного захворювання під час навчального процесу, необхідно негайно ізолювати школяра та інших учнів.

«Якщо під час знаходження дитини в школі було виявлено симптоми коронавірусної хвороби, на такого учня потрібно одягнути захисну маску, провести в окреме приміщення, а там, де він перебував, провітрити та зробити дезінфекцію місць, яких, навіть теоретично, він міг торкатись», - зазначив міністр під час щоденного брифінгу в четвер, 27 серпня.

Учитель має спершу повідомити батьків дитини про випадок і вже після цього, в залежності від стану, звертатись, або по спеціалізовану медичну допомогу, або відправляти додому на карантин.

Степанов також зазначив, що рішення щодо ізоляції цілого класу ухвалює головний епідеміолог району чи області.

«Якщо (епідеміолог — ред.) підтвердить COVID-19, тоді весь клас відправляється на самоізоляцію. Рішення щодо самоізоляції вирішує тільки лікар, який проводить епідемологічне розслідування», - додав очільник МОЗ.

Нагадуємо, у середу, 26 серпня, уряд продовжив адаптивний карантин до 31 жовтня включно. Водночас посилили обмежувальні заходи на території областей через зростання захворюваності.

Читайте також: Карантину боятися, та до школи готуватися: яким буде навчання з 1 вересня

Навчальний процес в школах розпочнеться згідно з розкладом, - 1 вересня. Навчання буде радше альтернативним — дистанційним і наживо. Заклади освіти, які розташовані у межах областей, що належать до червоної зони карантину, взагалі не будуть функціонувати, а в інших — діятимуть правила поведінки освітян і учнів, зважаючи на епідемологічну зону.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: