Як у Львові роблять першу в Україні комплексну інфраструктуру для собак (відео)

67C5AD73-09B8-493E-BCB7-DA2EBC58A474

За кілька років у місті має з'явитися комплекс місць для вигулу та тренування чотирилапих, це вже закріплено у міській стратегії.

Ольга Кирилович, власниця двох собак та координаторка ініціативи Dog-Friendly City розповідає, що коли стала собачницею, стикнулася з проблемою: у місті немає де безпечно та законно гуляти з тваринами. Так почалася ініціатива, що має на меті комплексно вирішити це питання у Львові.

«Це не можна робити точково: чекати кожного року громадський бюджет і робити по два-три майданчика. Потрібен комплексний підхід з боку міста, - розповідає Ольга. - Найбільшим нашим досягненням вважаємо, що місто за нашої ініціативи прийняло Програму про облаштування інфраструктури для вигулу собак. Загалом по Львову заплановано 97 локацій для собак».
Дві локації вже діють по Львову, до кінця року в місті облаштують ще два майданчика, адже карантин вніс свої корективи в плани робіт. Подібної комплексної міської інфраструктури для вигулу чотирилапих в Україні поки немає.
«Я в цій темі шість років, три з них знадобилося на саме обґрунтування потреби в цих майданчиках, це дуже тривалий процес. Але воно того вартує, бо якщо ми дійсно до 2025 року оснастимо Львів усією цією інфраструктурою, я буду дуже щасливою людиною», - додає Ольга.
Матеріал опубліковано в рамках програми Media Emergency Fund, яку реалізує Львівський медіафорум, за фінансової підтримки National Endowment for Democracy (NED). Погляди авторів цього матеріалу не обов’язково збігаються з офіційною позицією NED #MediaEmergencyFund #healthymedia

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: