У Раді пропонують фінансово допомагати безробітним у періоди інших карантинів

безробітні жінки

У Кабміні пропонують розширити програму допомоги безробітним на період майбутніх карантинів. Відповідний законопроєкт №3010а оприлюднили на сайті Верховної Ради.

У Кабміні пропонують розширити програму допомоги безробітним на період майбутніх карантинів. Відповідний законопроєкт №3010а оприлюднили на сайті Верховної Ради.

Згідно з пояснювальною запискою до проєкту закону, наразі законодавством передбачено надання допомоги безробітним лише на період карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Читайте також: Допомага по безробіттю: скільки повинні виплачувати

Ініціатором законопроєкту виступив Денис Шмигаль, прем'єр-міністр України. У Раді пропонують врегулювати поняття надання фінансової допомоги, аби її отримали особи, які втратили роботу через карантинні обмеження не тільки зараз, коли в Україні пандемія COVID-19, а й у зв'язку з іншими захворюваннями в майбутньому.

Окрім цього, хочуть, аби Кабмін визначав порядок надання допомоги з часткового безробіттю на період карантину, її розмір, строки надання, а також  порядок повернення коштів, спрямованих на фінансування такої допомоги.

Читайте також: Уряд планує встановити щомісячні доплати пенсіонерам 

«Реалізація проєкту закону не впливатиме на ринкове середовище, забезпечення захисту прав та інтересів суб’єктів господарювання, громадян і держави; розвиток регіонів, підвищення чи зниження спроможності територіальних громад; громадське здоров’я, покращення чи погіршення стану здоров’я населення або його окремих груп; екологію та навколишнє природне середовище, обсяг природних ресурсів, рівень забруднення атмосферного повітря, води, земель, зокрема забруднення утвореними відходами, інші суспільні відносини. Реалізація проєкту Закону впливатиме на ринок праці та рівень зайнятості населення», – йдеться в пояснювальній записці.

Нагадуємо, що у квітні президент Володимир Зеленський підписав законопроєкт №540-IX про збереження соціальних та економічних гарантій під час карантину, який Верховна Рада прийняла на позачерговому засіданні 30 березня.

Зазначимо також, що на період карантинних обмежень, пов'язаних із поширенням коронавірусної пандемії COVID-19, розмір допомоги людям, які втратили роботу, становить 1000 гривень на місяць на період обмежень та ще впродовж 30 календарних днів після його закінчення. Пізніше ця сума сягає 650 гривень впродовж 180 днів.

По допомогу українці можуть звернутись до центрів зайнятості, які відновили прийом. Окрім регіонів, де встановлено «червону» зону карантину.

12 березня 2020 року в Україні запровадили карантин через загрозу епідемії коронавірусної хвороби COVID-19. У середу, 26 серпня, у Кабінеті Міністрів вирішили посилити адаптивний карантин до 1 листопада.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: