Міський транспорт не готовий до роботи в умовах карантину

Карп'як

З 1-го вересня міська влада збільшує кількість громадського транспорту через збільшення пасажиропотоку і виходить на докарантинні показники.

Анастасія Карп’як, громадська активістка, членкиня «Голосу» вважає, що міська влада належно не підготувалася до ускладнених умов пересування громадським транспортом і цієї кількості не буде достатньо для організації руху.

Про це вона заявила сьогодні під час засідання прес-клубу «Громадський транспорт і карантинні зони».

«Перше вересня вже завтра, на маршрутах сьогодні лише 633 одиниці громадського транспорту, а водії отримали негласне погодження возити стоячих пасажирів, попри дозволені для помаранчевої зони 50% сидячих місць з обов’язковим вільним місцем поруч. Постанова Кабміну не виконується», – зазначила Анастасія Карп’як.

На думку Анастасії, місцева влада мала впродовж весни та літа ремонтувати і випускати на рейси автобуси та шукати додаткових водіїв на маршрути, щоб уникнути нинішньої транспортної ситуації.

«Розуміючи, що з наявним рухомим складом громадського транспорту Львів не може забезпечити відносно безпечний доїзд до місць праці і навчання вихід один – зміщувати пікові навантаження у громадських перевезеннях. Наприклад, щоб зменшити навантаження на громадський транспорт потрібно вести перемовини з вишами, щоб ті організували початок пар не о годині пік», – зазначає вона.

Нагадаємо, державна комісія ТЕБ і НС під час засідання 27 серпня переглянула рівні епідемічної небезпеки в регіонах України та послабила карантин у більшості районів Львівської області. Нові обмеження почнуть діяти з 31 серпня, їх переглянуть через два тижні.

* Вибори-2020

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: