Організаторам фінансової піраміди B2B Jewelry повідомили про підозру

підоз-ра

Організатору фінансової піраміди і його співучасникам повідомлено про підозру в шахрайстві з фінансовими ресурсами, а також легалізації (відмиванні) грошових коштів, отриманих злочинним шляхом.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора України, - пише Цензор. нет.

В Офісі генпрокурора не уточнюють, про яку саме фінансову піраміду йдеться. Але швидше за все, йдеться про «заблоковану» минулого тижня СБУ мережу магазинів B2B Jewelry, сертифікати якої були зафіксовані на фото з проведення операції спецслужби.

За даними слідства, до організації фінансової піраміди причетні понад 20 осіб і задіяно понад 100 підконтрольних юридичних осіб.

«Учасниками злочинної схеми здійснювався збір грошей з громадян, в тому числі з використанням банківських рахунків благодійної організації, з метою нібито інвестування в нефінансова установу для отримання надпроцентів», - зазначили у відомстві.

У ОГП також додали, що за час функціонування фінансової піраміди організатори, за рахунок вкладників купили один з островів Дніпровського каскаду з нерухомістю, придбали 18 елітних позашляховиків та інше майно, орієнтовною вартістю понад $250 млн.

За результатами проведених 48 обшуків у Київській, Вінницькій областях та в Одесі, вилучено комп'ютерну та мобільна техніка, подарункові сертифікати, документи про діяльність проєкту, а також інші предмети.

Зараз вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: