Львів отримає нові трамваї: з міського бюджету виділять додатково 8,8 мільйонів євро

118702254_1649256291915260_4826985452906382704_n
Фото: Роман Балук, ЛМР

У середу, 2 вересня, у Львові підписала контранкт із переможцем тендеру на постачання місту 10-ти нових низькопідлогових трамваїв.

Про це повідомили в пресслужбі Львівської мерії.

Зазначається, що Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) надає Львову кредит у розмірі 12 мільйонів євро на закупівлю сучасних трамваїв. Місто додатково дофінансує 8,8 мільйонів євро.

Читайте також: У Львівській мерії розповіли, коли курсуватиме більше маршруток

Нові трамваї не лише підвищать комфорт пересування для понад 724 тисяч мешканців міста, але й прискорять перехід до більш енергоефективного та екологічного транспорту. Кредит є частиною проєкту «Міський громадський транспорт України», який підтримується ЄС та спрямований на поліпшення інфраструктури громадського транспорту в українських містах.

Європейський інвестиційний банк є партнером України у фінансуванні інфраструктури громадського транспорту з 2007 р. Проєкт ЄІБ «Міський громадський транспорт України» — це рамковий кредит на 200 мільйонів євро для фінансування громадського транспорту в 11-ти містах України. Технічна допомога, фінансована ЄС, у межах цього проєкту допомагає Міністерству інфраструктури та містам-учасникам реструктуризувати та модернізувати сферу міського громадського транспорту України і сприяє поступовому наближенню до технічних нормативів, які б відповідали чинним стандартам ЄС.

У мерії додають: кредитні кошти резервувалися на 20-метрові 3-секційні трамвайні вагони ще в 2016 р., проте після створення нової транспортної стратегії міста було вирішено закуповувати 29−33-метрові багатосекційні трамвайні вагони.

Після проведення тендеру на вибір постачальника трамваїв переможцем визначено консорціум «Спільне українсько-німецьке підприємство ТОВ «Електронтранс» та ТОВ «ЕлектронМаш». Ці компанії мають поставити місту 10 низькопідлогових багатосекційних трамваїв, довжиною 30,2 метрів.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: