Новий очільник Нацбанку отримав майже півмільйона за місяць

2020-07-16 13.37.47 imgclf.112.ua 7e358ea2670a
Світлина: пресслужба Нацбанку

Після того як Конституційний суд визнав незаконним обмеження зарплат держслужбовців і суддів під час карантину, голова Національного банку України повідомив про значне зростання окладу.

Про це пише Finance.ua.

Так, згідно з даними з Єдиного держреєстру декларацій, в серпні керівник НБУ Кирило Шевченко заробив в 477 791 грн, що на 60 тис. більше, ніж отримував його попередник до карантину.

Окрім цього, серпнева зарплата першого заступника голови НБУ Катерини Рожкової склала 316 398 грн.

Декларації інших членів Правління Нацбанку поки що не були опубліковані.

Варто відзначити, що в квітні, тобто, до карантину, колишній голова Нацбанку Яків Смолій, який в липні звільнився за власним бажанням, задекларував 417 тис. грн.

Нагадаємо, що на час коронавірусного карантину уряд урізав зарплати чиновників – з квітня по кінець серпня максимальний розмір їхнього окладу не перевищував 10 «мінімалок», тобто 47 тис. грн. Однак рішення Конституційного Суду дозволило топ-чиновникам повернути високі оклади.

До слова, Кирило Шевченко обійняв посаду голови Національного банку України 16 липня 2020 року, до того він очолював правління Укргазбанку. Попередник Шевченка — Яків Смолій — подав у відставку, нібито через систематичний політичний тиск.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: