Паломництво хасидів: в Умані встановлять карантинні пункти

download
Фото ілюстративне; джерело: Вікка

З четверга, 10 вересня, у місцях паломництва хасидів в Умані встановлять тимчасові пункти моніторингу та контролю за дотриманням карантинних обмежень.

Про це написав на власній сторінці у Facebook міський мер Олександр Цебрій.

Мова про рішення щодо обмежень у зв'язку з поширенням пандемії COVID-19: його ухвалили нардепи на позачерговій сесії в четвер, 3 вересня.

Відтак, через тиждень на території міста встановлять п’ять тимчасових пунктів контролю стосовно дотримання норм карантину.

Згідно з рішенням, на пунктах моніторингу чергуватимуть працівники Нацполіції, ДСНС, Державної міграційної служби, Держпродспоживслужби та уповноважені посадові особи. Вони проводитимуть роз’яснювальну роботу щодо необхідності дотримання протиепідемічних заходів, у разі необхідності – перевірятимуть документи, які дозволяють особі перебувати на території України, здійснюватимуть температурний скринінг і огляд людей, речей і транспортних засобів, складатимуть протоколи про адміністративні і інші порушення.

До слова, щороку до Умані приїжджають паломники з усього світу на святкування Рош га-Шана (Нового року за іудейським календарем).

Нагадуємо, станом на ранок 3 вересня, в Україні зафіксовано 128 228 випадків COVID-19. Разом з тим, одужали 58 817 людей і 2 710 померли. За останню добу наявність вірусу підтвердили в 2430 громадян.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: