Скільки українців підтримують «Велике будівництво» Зеленського, - опитування

ремонт дороги
Фото з архіву. (ілюстративне)

Майже 90% українців вважають, що програма чинного нині президента України Володимира Зеленського вдала, а лише 5,4% — не підтримують цей проєкт.

Про це йдеться в опитуванні Київського міжнародного інституту соціології.

На запитання щодо пріоритетних об’єктів для реконструкції і будівництва у своєму населеному пункті з зазначеного переліку відповіді респондентів розподілилися таким чином (респондент міг обрати до 2-х відповідей):

  • дороги – 49,2%;
  • лікарня (зі стаціонаром) – 35%;
  • школа – 26,3%;
  • дитячий садок – 21,6%;
  • амбулаторія (поліклініка) – 13,3%;
  • стадіони та спортмайданчики – 11,7%.

Разом з цим, 85,2% респондентів вважають, що роботи із будівництва та реконструкції об'єктів транспортної та соціальної інфраструктури не варто зупиняти через епідемію (варто – 9,1%).

Про Національну програму «Велике будівництво» загалом знають лише 28,8% респондентів, більшість вважає, що йдеться лише про будівництво доріг, лікарень, шкіл, дитсадків чи спортмайданчиків тощо.

Довідка

Це опитування проводив Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) З 6 по 19 серпня 2020 року. Методом особистого інтерв'ю опитано 2049 респондентів, що мешкають у 110 населених пунктах усіх регіонів України (крім АР Крим) за 4-х ступеневою стохастичною вибіркою, що репрезентативна для населення України віком від 18 років. У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на території, що контролюється українською владою.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і за дизайн–ефекту 1,5) не перевищує: 3,3% для показників близьких до 50%, 2,8% — для показників близьких до 25%, 2,0% — для показників близьких до 10%, 1,4% — для показників близьких до 5%.

Нагадуємо, нещодавно в Україні провели опитування щодо показників довіри до вітчизняних правоохоронних органів. Очолив рейтинг міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: