У Мінфіні прозвітували, скільки коштів повернули ексабітурієнтам за скасоване пробне ЗНО

зно66

Станом на 1 вересня 2020 року Міністерство освіти і науки України спільно з АТ КБ «Приватбанк» повернули кошти за пробне ЗНО 132 тисячам 318 учасникам.

Про це повідомили в пресслужбі Міністерства фінансів України.

Сума повернених коштів – 32 млн 730 тис. грн, що становить 62,4% від загальної суми (52 млн 450 тис. грн).

Кошти виплачуються на безповоротній основі з Фонду боротьби з хворобою COVID-19 та її наслідками, які були спрямовані до АТ КБ «Приватбанк» для їх повернення 218 тис. 663 учасникам.

Мінфін буде і надалі регулярно інформувати щодо повернення коштів через «Приватбанк». Проведення виплат відбувається у період з 1 липня до 1 грудня 2020 року через відділення «ПриватБанку».

Нагадуємо, 2020 року скасували традиційне пробне зовнішнє незалежне оцінювання перед основною сесією складання іспитів через пандемію коронавірусної хвороби. Оскільки таке тестування є платним, то кошти випускникам вітчизняних шкіл обіцяли повернути до початку навчального року.

До слова, на додаткову сесію складання ЗНО на Львівщині зареєструвалась рекордна кількість абітурієнтів. Через вагомі причини, які стали на заваді колишнім школярам і вони не змогли складати тестування під час основної сесії, в Україні діє додаткове тестування. У 2020 році воно розпочалось 24 липня та триватиме до 10 серпня включно.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: