Скільки сімей отримали гроші замість «Пакунку малюка»

пакунок малюка

За 2 дні понад 4 тисячі батьків новонароджених отримали спеціальну соціальну картку для виплат одноразової натуральної допомоги «Пакунок малюка».

Про це Мінсоцполітики повідомив «ПриватБанк», який з 1 вересня 2020 року розпочав видачу соціальної картки для виплат «Пакунок малюка».

Соціальну картку для виплат «Пакунок малюка» можливо відкрити протягом року з дати народження дитини, використати кошти – протягом року з моменту їх зарахування на картку шляхом придбання дитячих товарів (засоби догляду за дітьми та дитячі засоби гігієни: підгузки, серветки; дитячий одяг та взуття; дитяче харчування; дитячий посуд; дитячі іграшки; текстиль для дітей, у тому числі рушники, ковдри) і товарів для породіллі (прокладки для лактації; прокладки післяпологові) у закладах торгівлі, які уклали з Мінсоцполітики публічний договір.

Нагадуємо, 29 липня вітчизняний Кабмін вирішив замінити «Пакунки малюка» на одноразову фінансову допомогу новонародженим у розмірі 5 тисяч гривень ( стільки ж, скільки й вартує наповнення одного бейбі-бокса); Пізніше у Мінсоцполітики пояснили, як саме новоспеченим батькам отримати грошові виплати. Натомість у дитячому фонді ООН в Україні (ЮНІСЕФ) засудили таку альтернативу та закликали зберегти «пакунки» в тому вигляді, в якому вони були. До слова, більшість українських батьків задоволені бебі-боксами та підкреслюють практичність цих наборів.

Невдовзі після цього, в Раді зареєстрували законопроєкт, у якому йдеться про те, що в Україні пропонують організувати тимчасову закупівлю «пакунків малюка» через Управління Організації Об’єднаних Націй.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: