Чи справді фітнес-їжа корисна і безпечна

d6be2c8f1fc8b03aed39ce82c68454f2asdasdasd5f2be2c85bbff5.68559859-650x433-d6be2c8f1fc8b03aed39ce82c68454f2
Фото ілюстративне.

Колонка Уляни Ковбас, журналістки, фітнес-інструкторки та консультантки з правильного харчування.

Дуже велика наша проблема в тому, що ми занадто довіряємо рекламі і тому, що написано на етикетці продукту.

Наприклад, якщо на батончику написано «фітнес», ми з більшою ймовірністю його купимо просто через цю назву. Фітнес – отже, корисно!

Давайте розберемось, що виробники запхали у цей злаковий батончик, щоб він всім нам так смакував. Насамперед борошно: і цільне, і просте пшеничне, і рисове. Вже маєте швидкий вуглевод і зайві кілорії, але тут немає нічого страшного.

Йдемо далі: добавка «шоколад», а в ній, звісно, цукор, а ще відомий всім емульгатор – соєвий лецитин. Безконтрольне вживання продуктів з його вмістом пригнічує ендокринну систему і може викликати алергічні реакції.

Далі: глюкозний сироп, цукор, інвентний сироп з коричневого цукру. Ви і самі розумієте, яка «користь» таких компонентів. А якщо не знаєте, то скажу прямо – все це ваш майбутній підшкірний жир.

Наступний компонент – жир, зокрема трансжир: пальмова олія, яка сповільнює обмін та сприяє розвитку ракових клітин. Вже не так смакує, правда?

Ну як вам фітнес-продукт? Запам'ятайте, чим більше складників написано на упаковці, тим шкідливішим може виявитися цей продукт для вашого здоров'я.

Те саме і йогурти, які ми так любимо! Маркетологи навчили нас рекламою, що знежирений означає дієтичний. Але дивіться не на жири. Погляньте, чи є у йогурті цукор, барвник, емульгатор – все це губить ваше здоров‘я. Тому надавайте перевагу натуральному йогурту без наповнювачів або робіть його самотужки з закваски і молока. Останній варіант безпрограший на всі 100%. Такий йогурт не тільки безпечний для фігури, але й корисний для роботи нашого кишківника. І не бійтеся жирів у складі молочних продуктів, вони не просто не шкодять, але й необхідні для нашого організму для творення гормонів, засвоєння вітамінів, здоров'я суглобів, нервової та дихальної систем і багато іншого.

Далі про наші улюблені солодощі — це окрема тема для обговорення. І ні, не цукор у їхньому складі становить найбільшу небезпеку. Бо якщо цукор – це лише зайві калорії, більшість відомих вам шоколадок та цукерок містять трансжири, про які я писала вище. Так само, як і печиво. Якщо бачите у складі гідрогенізований жир, пальмову олію, рослинний жир у твердій консистенції, пальмовий жир - не купуйте! Це справді руйнує ваше здоров'я. Ще одне правило: менше Е-шок, більше користі.

До речі, якщо ви намагаєтесь схуднути і йдете по солодощі без цукру у відділ для діабетиків або ж у магазин корисної їжі, напис на етикетці, що продукт «на стевії» далеко не завжди означає його низьку калорійність. Гляньте склад. Там майже завжди виявиться ще й фруктоза або мед. Останній, до речі, калорійніший за цукор. І обов'язково дивіться енергетичну цінність продукту. Навіть найкорисніший батончик з горіхами та медом може витягнути на третину (а то й більше) калорійності вашого добового раціону.

Читайте також: Що замовляти у ресторані, щоби не набрати зайві кілограми: 5 порад, які врятують талію

Якщо хочете солоденького, але мрієте про схуднення, з‘їжте краще маленький фрукт. І солодко, і корисно, і не калорійно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: