Двоє організаторів фінансової піраміди B2B Jewelry - під домашнім арештом, - СБУ

б тб

Суд обрав запобіжний захід двом організаторам фінансової піраміди, підозрюваним у привласненні понад $250 мільйонів.

Про це повідомляють у пресслужби СБУ.

Хоча в повідомленні не уточнюється назва компанії, найімовірніше це B2B Jewelry.

У повідомленні наголошується, що організатору піраміди, керівнику і головному бухгалтеру повідомлено про підозру у вчиненні злочинів групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією (ч. 3 ст. 28 КК), шахрайства з фінансовими ресурсами (ч. 2 ст. 222 КК,) і відмиванні доходів, одержаних злочинним шляхом (ч. 3 ст. 209 КК).

«Двом фігурантам обрано запобіжні заходи у вигляді цілодобового домашнього арешту, розгляд запобіжного заходу бухгалтеру відбудеться 09.09.2020 року», - повідомили в Службі безпеки.

Також суд наклав арешт на майнові активи зловмисників: банківські рахунки, рухоме і нерухоме майно, зокрема оформлені на підконтрольних юридичних осіб.

27 серпня Служба безпеки України блокувала протиправну діяльність організованого злочинного угруповання, учасники якого створили фінансову піраміду для заволодіння коштами українських громадян.

Пізніше в Офісі генпрокурора повідомили, що організатору фінансової піраміди і його співучасникам повідомлено про підозру в шахрайстві з фінансовими ресурсами, а також легалізації (відмиванні) грошових коштів, отриманих злочинним шляхом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: