Єврокомісія запропонувала нові критерії для обмеження подорожей до ЄС

карантин4

Єврокомісія запропонувала ввести єдині критерії для Євросоюзу, за якими подорожі між країнами співтовариства можуть бути обмежені.

Про це повідомляє avianews.com.

Пропонують розділити всі держави на чотири зони — червону, помаранчеву, сіру та зелену. Це залежатиме від кількості проведених тестів на covid-19, відсотків виявлених випадків і кількості хворих в перерахунку на 100 тис. населення тощо.

Читайте також: Wizz Air ввів збір за надання місць поруч

За замовчуванням передбачається, що протягом тижня кожна країна проводить не менше 250 аналізів на кожні 100 тис. населення.

Зелена зона

У зелену зону увійдуть держави, де відсоток позитивних результатів тестів знаходиться на рівні менше 3%, а інцидентність — менше 25 на 100 тис. населення за 14 днів. Між країнами зеленої зони пропонується зняти обмеження на поїздки.

Помаранчева зона

До помаранчевої зоні віднесуть регіони, де кількість виявлених хворих за останні 2 тижні не перевищує 50 на 100 тис. населення, а кількість позитивних результатів знаходиться на рівні 3% і вище.

Згідно з іншою пропозицією до помаранчевої зони можуть включити країни з кількістю нових випадків covid-19 за останні 14-днів на рівні від 25 до 150 на 100 тис. населення, якщо відсоток позитивних результатів тестів не перевищує 3%.

Сіра зона

У сіру зону передбачається включати регіони, від яких не надходить достатньої інформації або ж рівень тестування менше 250 на 100 тис. населення за останні 7 днів.

Читайте також: Поширення коронавірусу: за добу від COVID-19 померли понад дев’ять тисяч людей

Червона зона

У червону зону увійдуть країни, де кількість хворих за 14 днів перевищує 50 на 100 тис. населення, а відсоток позитивних тестів — 3% і більше або ж число нових випадків більше 150 на 100 тис. населення.

Єврокомісія пропонує ввести для мандрівників, яуі прибувають з країн помаранчевої зони обов'язкову вимогу щодо проходження тестування на коронавірус перед відправленням або по прибуттю в країну призначення.

Для мандрівників з країн червоної або сірої зони обов'язковими можуть стати карантин або тестування по прибуттю. При цьому остання опція розглядається в якості пріоритетної.

Також для пасажирів з помаранчевої, сірої та червоної зон передбачається ввести анкетування.

Робочих важливих професій, прикордонників, які прямують до відрядження, студентів і журналістів передбачається звільнити від карантину.
Для чого вводять нові правила
Нові правила шляхом уніфікації вимог повинні спростити пересування між країнами Євросоюзу, оскільки зараз кожна держава вводить обмеження на свій розсуд.

У разі введення нових правил список зон буде переглядатися кожного тижня. Якщо на поїздки з якоїсь країни будуть вводитися обмеження, про це попереджатимуть за 7 днів.

Нові правила охоплюють тільки пересування між країнами ЄС і не стосуються третіх держав.

Нагадаємо, кілька авіакомпаній почали забороняти польоти пасажирам в масках з клапанами.

До слова, в п’ятницю, 4 вересня, Міністерство охорони здоров’я оновило список країн «червоної» і «зеленої» зон. «Червоний» список скоротили до 50 країн. Окрім цього, українцям відкрили в’їзд ще до трьох екзотичних країн.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: