Чи можна робити щеплення під час пандемії коронавірусу, - МОЗ

щеплення
Ілюстративне фото

Під час пандемії COVID-19 багато-хто може боятись звернутись до лікаря або вакцинуватись. Натомість це дуже актуально, як ніколи.

Про це заявив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов під час брифінгу у вівторок, 8 вересня.

Він додав, що за оцінками всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), щороку завдяки щепленням, у світі можна вберегти життя від 2 до 3 мільйонів життів дітей.

Завдяки вакцинації людство перемогло повністю натуральну віспу або захворюваність на поліомієліт знизилась на 99%. Щорічно понад 750 тисяч дітей уникають інвалідності. Знизився рівень захворюваності на правець, дифтерію, краснуху, паратити, щорічно смертність новонародженість знизилась в 13 разів.

«В нашій країні безкоштовно можно вакцинуватись проти 10 інфекційних захворювань, а саме туберкольоз, поліомієліт, дифтерія, правець, кашлюк, кір, паретит, краснуха, вірусний гепатит В, гемофільна інфекція. Всі хвороби є наднебезпечними, тому дуже важливо, аби ви проводили щеплення відповідно до національного календаря щеплень», - додав Степанов.

Нагадаємо, у МОЗ України розповіли, коли очікувати другу хвилю спалаху COVID-19. Раніше Максим Степанов закликав українців обов’язково вакцинуватись. Він зазначив: вакцинація від сезонних хворіб дуже важлива, аби не виникало спалахів епідемій, як у минулі роки.

До слова, станом на ранок середи, 9 вересня, в Україні зафіксовано 143030 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 2979 летальних, 64703 пацієнти одужали. За добу зафіксовано 2551 новий випадок. Загалом проведено 1751931 тестування методом ПЛР. Усього за добу одужали 1 157 пацієнтів.

 

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: