МОЗ подало до Мінфіну розрахунки по оплаті праці медикам на наступний рік

гроші медикам

Міністерство охорони здоров’я подало до Міністерства фінансів розрахунки в бюджет на наступний рік, що включають у себе встановлення заробітної плати для лікарів на рівні 20 тис. грн.

Про це під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

«Однією із серйозних цілей цієї реформи охорони здоров’я є встановлення справедливої заробітної плати. Не так, як зараз – на 30% нижча, ніж середня заробітна плата в Україні – я маю на увазі, у сфері охорони здоров’я. Вона повинна бути справедливою, виходячи із тієї праці, яку вони роблять і з тієї відповідальності, яку вони на себе беруть кожного дня», - зазначив очільник МОЗ.

Він також додав, що вже подали відповідні розрахунки у бюджет на наступний рік до Міністерства фінансів.

«І можу вам сказати, що одразу у тариф ми включали закладання справедливої заробітної плати. Щоб вона була не менше 20 тис. грн у лікарів і справедлива заробітна плата у інших медичних працівників», – сказав Максим Степанов.

Він зазначив, що саме це вони будуть відстоювати, щоб запровадити з наступного року.

Нагадуємо, Кабінет міністрів у понеділок вранці, 7 вересня, провів позачергове засідання, на якому ухвалив постанову, що дозволить нарешті медикам отримати обіцяні доплати.

Раніше Максим Степанов анонсував підвищення заробітків для медичних працівників, зокрема тих, хто працює у екстеній медичній допомозі.

Заплановане підняття заробітної плати, починаючи з 1 вересня, і воно, звичайно, буде розповсюджуватись на працівників ЕМД. Для лікаря — 3 тисячі 560 гривень, для середнього медичного персоналу ( фельшери, медсестри та медбрати) на суму близкько 2 тисячі 500 гривень і для молодшого медичного персоналу на 1250 гривень», – зазначив тоді очільник МОЗ.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: