Степанов розповів, у яких умовах можуть робити ПЛР-тестування на COVID-19

dostovirnyi_test_na_covid_19
Фото ілюстративне; джерело: Френдлік

Тести полімеразної ланцюгової реакції на визначення наявності COVID-19 мають проводити в окремих закритих приміщеннях, без зайвого контакту із іншими людьми.

Про це заявив очільник Міністерства охорони здоров'я України Максим Степанов під час щоденного брифінгу.

«Є відповідні критерії щодо прмміщень, в яких можуть брати і робити ПЛР-тест це має бути окрема кімната», - каже міністр.

За його словами, лабораторії можуть розташовуватись у житлових під'їздах, при цьому бути з окремим виходом і окремою вентиляцію. У інших випадках — це неприпустимо, оскільки потенційні хворі на коронавірус можуть контактувати із мешканцями будинку тощо.

Читайте також: Скільки у Львові коштує тест на коронавірус та кому його зроблять безкоштовно

До слова, відбирати матеріал на дослідження можуть лише працівники із медичною освітою та представники мобільних громад. Як повідомляє Центр громадського здоров'я, такі особи повинні використовувати необхідні засоби захисту, себто, медичні маски чи респіратор, захисні окуляри чи щиток для обличчя, шапочку та ізоляційний халат і рукавички.

Нагадуємо, станом на ранок середи, 9 вересня, в Україні зафіксовано 143030 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 2979 летальних, 64703 пацієнти одужали. За добу зафіксовано 2551 новий випадок. Загалом проведено 1751931 тестування методом ПЛР. Усього за добу одужали 1 157 пацієнтів.

Раніше Максим Степанов заявляв, що у випадку другої хвилі коронавірусної пандемії Україна повністю забезпечена тест-системами на місяць вперед.

 

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: